Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

David Vávra — Lidé — Česká televize

architekt, herec

narozen 9. března 1957

Rodák z Prahy, David Vávra, je mužem mnoha řemesel. Absolvoval stavební fakultu ČVUT a Akademii výtvarných umění. Spolu s Milan Šteindlerem v 70. letech minulého století založil populární divadlo Sklep. Angažuje se i coby spisovatel a básník. Téměř celý svůj život spojil s pražským Braníkem, kde vyrůstal. Kromě cyklu Šumná města se objevil i v řadě dalších oblíbených televizních projektů, například Pražská 5 nebo Česká soda.

Výběrová filmografie

  • Hezké chvilky bez záruky (2006)
  • Skřítek (2005)
  • Mazaný Filip (2003)
  • Cesta z města (2000)
  • Eliška má ráda divočinu (1999)
  • Česká soda (1998)
  • Pumelice a lesní moudrosti (1997)
  • Rosa alchemica (1997)
  • Kamenný most (1996)
  • Penziónek (1991)
  • Kouř (1990)
  • Kopytem sem, kopytem tam (1988)
  • Pražská 5 (1988)
  • Kašpárek (1980)

Odkazy