Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

David Novotný — Lidé — Česká televize

herec

Absolvent Státní konzervatoře v Praze. Od roku 1988 člen Dejvického divadla, kde vytvořil  mimo jiné roli v Zelenkově hře Teremin (2005). Ve filmu debutoval v roce 1986, ale zásadní  hereckou příležitost mu nabídl režisér Jan Svěrák ve válečném dramatu Tmavomodrý svět (2001). Poté se objevil např. v komedii Jakuba Sluky Non Plus Ultras (2004), v psychologickém dramatu Roberta Sedláčka Pravidla lži (2006) nebo v komedii Vladimíra Michálka O rodičích a dětech (2007). Zahrál si také v televizních filmech režiséra Karla Kachyni Kožené slunce (2002) a Cesta byla suchá, místy mokrá (2003). V Zelenkově filmu Karamazovi (2008) ztvárnil Dimitrije.

Výběrová filmografie

  • Karamazovi (2008)
  • O rodičích a dětech (2007)
  • Pravidla lži (2006)
  • Non Plus Ultras (2004)
  • Cesta byla suchá, místy mokrá (2003)
  • Kožené slunce (2002)
  • Tmavomodrý svět (2001)

Odkazy

Fotografie