Kde jsem:

Cestujte s Českou televizí

Anna Cónová — Lidé — Česká televize

herečka

V letech 1973-1977 studovala divadelní fakultu JAMU. Od roku 1991 je členkou Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. V Hradci Králové, ve studiu Beseda, hrála v inscenacích Josefa Krofty Maryšu a Lízu v Pygmalionu. V Ostravě také pracovala na řadě inscenací s režiséry Januszem Klimszou, Jurajem Deákem, Radovanem Lipusem a dalšími. Nastudovala řadu hlavních rolí. Hostuje v Divadelní společnosti Petra Bezruče v inscenaci Skleněný zvěřinec. V roce 1997 byla nominována na cenu Thálie za roli Luisy de Renál v inscenaci Červený a Černý. Učila na Janáčkově konzervatoři Ostrava.

Uvidíme ji i v připravovaném seriálu 4teens a ve filmu s kriminální zápletkou Sráči.

Filmografie

  • Konto separato (1996)
  • O Ztracené lásce (2001)
  • O Ječmínkovi (2002)
  • Krev zmizelého (2004)
  • Sluneční stát (2005)
  • Podvraťáci (2005)
  • Comeback (2005)
  • Hypermarket (2007)
  • Boží duha (2007)
  • Nepolepšitelný (2009)

Odkazy