iVysílání

stránky pořadu
Premiéra:
9. 4. 2011
10:32 na ČT24

1 2 3 4 5

25 hlasů
5069
zhlédnutí

Tep 24

Nádory jícnu — Zdravá uzenina — Anesteziolog Jan Jahoda

25 min | další Zpravodajství »

upozorňovat

do playlistu

Přehrávač videa

Načítám přehrávač...

přehrát vše

  • Nádory jícnu

    0:54 do playlistu

    Nádory jícnu
    Zákeřné nádory jícnu - nejsou příliš časté, často se ale zjistí pozdě. Prvním signálem může být napohled obyčejné pálení žáhy nebo potíže s polykáním. Operace, při které je nutné jícen nahradit, patří i při využití špičkové techniky mezi nejsložitější zákroky. Nesnadnou léčbou si na specializovaném pracovišti v Olomouci prošla i matka tří dětí Jana Palupčíková - její příběh je navíc v mnoha směrech unikátní.

  • Zdravá uzenina

    11:02 do playlistu

    Zdravá uzenina
    Objev mikrobiologů ve Zlíně ? je to uzenina , která příznivě působí na zažívací ústrojí. Vědci z Ústavu technologie a mikrobiologie potravin ve Zlíně přidali do masa místo běžných potravinářských bakterií ty probiotické. Po roční práci oznámili, že se jim podařilo vytvořit zdravou klobásku, a chystají i další výrobky. Ojedinělý recept si nechali i patentovat. Reportáž Ivy Zigmundové.

  • Anesteziolog Jan Jahoda

    16:03 do playlistu

    Anesteziolog Jan Jahoda
    Uznávaný anesteziolog Jan Jahoda - jeden z nejnáročnějších medicínských oborů dělá stávající přednosta Anesteziologicko-resuscitační kliniky Fakultní nemocnice v Ostravě už tři desítky let. Při své práci musí znát nejnovější metody a kombinace léčiv, které můžou pacienty na hranici života a smrti zachránit. Věnuje se mj. problematice zatím nenahraditelných antibiotik. Natáčela Iva Bartoňová.

  • Stručně

Přehrát vše