Zpravodajství Ostrava

Přednádraží bude možná v září na prodej

Velikost textu:

Ostrava - Jeden milion a čtyřicet osm tisíc korun, nejméně takovou cenu bude muset nabídnout v dražbě ten, kdo se bude chtít stát novým majitelem ostravského Přednádraží. Do konce týdne má stávající majitel Oldřich Roztočil čas se proti určené ceně odvolat. Dražbě se ještě bude snažit zabránit.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

V ostravském Přednádraží  domy stále stojí a právě se o ně hraje další partie. Cenu všech deseti, včetně pozemků pod nimi, znalec stanovil na milion a půl. O půl milionu menší má být nejnižší podání zájemců o koupi v dražbě.

„Exekuce by se měla konat v druhé polovině září, a to elektronicky," uvedla Petra Báčová, mluvčí Exekutorské komory ČR.

přehrát video
Reportáž Marty Pilařové

Majitel domů, Oldřich Roztočil, důvody pro exekuci odmítá. Sto osmdesáti tisícový dluh, který ji spustil, prý nezpůsobil on, ale nájemníci, kteří neplatili za vodu. 

"Dlužník by v první řadě měl uhradit dlužnou částku, to je jediný čestný způsob, jak může exekuce skončit. A tato možnost platí až do dne konání dražby," uvedla Petra Báčová.

"V nejhorším případě budu nucen tu částku uhradit z vlastních peněz, z vlastních zdrojů, anebo dojde k dražbě, ale věřím, že ne celého Přednádraží, jak je to plánováno nyní," uvedl majitel domů v Přednádraží Oldřich Roztočil.

V jednom z bytů v domě číslo 8, měsíc poté, co odsud odešli poslední obyvatelé, už občas přespávají jen bezdomovci.

Jsou tady pobourané vnitřní zdi, důkladně vytrhané elektrické kabely a pár zapomenutých osobních věcí. Zloději kovů rozebrali i střechu, kterou poslední nájemníci sami opravili loni na podzim. To ještě doufali, že Přednádraží zachrání. Teď bydlí v jiném ghettu, o kilometr dál v Hrušově.  


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.