Zpravodajství Ostrava

Klient pošty doplatil na její selhání 25 tisíci korunami

Velikost textu:

Nový Jičín - Poslal zboží, pošta ho nedoručila a je dvacet pět tisíc korun v mínusu, přesně to se stalo Robinu Suchánkovi z Nového Jičína. Potištěné pásky určené jako vstupenka na konkrétní kulturní akci na jihu Moravy týden po ní už nikdo nepotřeboval. Pošta se brání, že za ušlý zisk podle zákona neručí.

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Pásek na ruku, které znají návštěvníci koncertů a festivalů, poslal 11. dubna Robin Suchánek v balíku osmnáct tisíc s tím, že 12. dubna poslouží v Zaječí jako vstupenka na festival Štěrkáč.

"Čekali jsme, že nám pásky přijdou a nepřišly. Během pátečního odpoledne jsme museli sehnat ještě další vstupenky a samozřejmě zaplatit, protože jinak bychom akci nemohli vůbec uspořádat," uvedl David Hladký, ředitel Vinařství U kapličky.

"Moje finanční bilance je mínus dvacet pět tisíc, takže bych byl rád, kdyby mi to česká pošta mohla vrátit," komentoval situaci Robin Suchánek.

přehrát video
Reportáž Marty Pilařové

Česká pošta mu vrátila sto čtyřicet korun za poštovné, ale podle zákona mu prý ušlý zisk vracet ani nemůže. Je to údajně ochrana proti různým spekulantům.

Jde o speciální nálepku. Česká pošta uznává, že se z dubnového balíku Robina Suchánka odlepila.

Následovaly dva měsíce korespondence s poštou, během které musel Robin Suchánek prokazovat, co a kam posílal. Vyvracel podezření, že je podvodník, ale k ničemu to nevedlo.

Česká pošta ročně odbaví šest set milionů zásilek. Ztracenou zásilku Robina Suchánka označuje za výjimečný případ. Na milion balíků připadá necelá stovka uznaných reklamací. 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.