Zpravodajství Ostrava

Kino Petra Bezruče ve Frýdku-Místu projde rekonstrukcí

Velikost textu:

Frýdek-Místek - Dnes rekonstrukci kina odhlasovali městští zastupitelé. Jeho budova už několik let chátrá a pravidelné promítání filmů tady skončilo před pěti lety. Z kina by mělo v budoucnu vzniknout víceúčelové kulturní centrum.

Kino Petra Bezruče ve Frýdku-Místku
Kino Petra Bezruče ve Frýdku-Místku

Chátrající budova, zavřená pokladna, prázdné šatny a ve foyer dětské hřiště, tak teď vypadá frýdecko-místecké kino Petra Bezruče. Budova z roku 1973 se od svého vzniku neopravovala.

přehrát video
Reportáž Venduly Horníkové

Roky chátrající budova pravděpodobně dostane novou tvář. Zastupitelé odsouhlasili přípravy na rekonstrukci. Opravovat se bude střecha, zázemí pro účinkující, toalety i sál pro pět set šedesát diváků.

"Výsledkem by měl být multifunkční sál, kde by bylo možno provozovat divadelní představení, mohly by se pořádat konference, mohlo by promítat kino a probíhaly by další kulturní aktivity," uvedl Michal Pobucký, primátor Frýdku-Místku.

Rekonstrukce přijde radnici na zhruba dvě stě milionů korun. Peníze by chtělo město získat z evropských dotací.

Jak bude budova kina vypadat, zatím není jasné. Radnice musí totiž nejprve vyhlásit architektonickou soutěž. Rekonstrukce pak začne nejdříve za dva roky.

Opravu čtyřicet let starého objektu zastupitelé schválili převážnou většinou hlasů. Taková shoda ale nepanovala na začátku zasedání. V sále skoro padesát minut bouřlivě debatovali členové místního sdružení ODS. Čtyři z nich se totiž dozvěděli, že už nejsou členy klubu ODS.

Současný předseda klubu ODS by chtěl některým ze čtyř bývalých členů nabídnout spolupráci. Podle jeho slov už rok v místní organizaci přetrvávali osobní neshody.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.