Zpravodajství Ostrava

Ostrava má ambice stát se Evropským městem sportu 2014

Velikost textu:

Ostrava - Téměř třicet osm milionů korun bude stát kandidatura Ostravy na titul Evropské město sportu 2014. Projekt chce město představit na atletickém mítinku Zlatá tretra. Ta je naplánována na 27. června. Stadion, na kterém se uskuteční, zatím ale stále nestojí.

Vizualizace nového stadionu
Vizualizace nového stadionu
Otevřít galerii
  • Vizualizace nového stadionu zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Vizualizace nového stadionu zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Rekonstrukce městského stadionu zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Rekonstrukce městského stadionu zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Místo sportovců teď na městském stadionu svádějí závod s časem stavbaři. Na přípravách sportovního stánku pro Zlatou tretru pracují desítky lidí denně.


přehrát video
Reportáž Pavlíny Daňkové


"Zlatá tretra se stíhá. Klimatické podmínky trošku zintenzivnily práce v posledních dnech. Jsme ujišťováni, že dodavatel  termín tretry stihne," uvedl Martin Štěpánek, náměstek primátora města Ostravy.
Zatím to tak nevypadá, ale za dva a půl měsíce už bude výkon Usaina Bolta sledovat pět tisíc diváků, po kratších stranách hřiště potom vyrostou další mobilní tribuny s kapacitou šest tisíc lidí.
Nová podoba stadionu bude stát město téměř půl miliardy korun. Na další stamiliony potom vyjde stavba nové atletické haly a veřejného sportoviště. "Zhruba do tří až čtyř týdnů bychom měli žádat o stavební povolení. Bude to unikátní sportovní centrum," informoval náměstek primátora. Opozice v minulosti už několikrát upozorňovala na to, že město na podobné stavby nemá peníze.

Ne všechny plány ale vždy vyjdou. Ostrava letos například nejspíše přijde o semifinále tenisového Davis Cupu. Zatímco tenisté budou o salátovou mísu bojovat v Praze, Ostrava se pokusí stát se Evropským městem sportu roku 2014. Tímto titulem se letos pyšní devět měst, mezi nimi portugalský Giameres, který  do kandidatury investoval  podobně jako Ostrava, jeden a půl milionu Eur. 


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.