Zpravodajství Ostrava

Skupina Kryštof chystá turné se speciálními efekty. Začíná v Opavě

Velikost textu:

Opava - Skupina Kryštof začala ve sportovní hale v Opavě zkoušet na své turné. Hudebníci naposledy veřejně koncertovali před rokem a půl. Na podzim vydali úspěšné album Inzerát a rozhodli se uspořádat halové turné ve třech největších městech republiky. Kvůli projekcím, které koncert doprovodí, pořídili obří pohyblivou LED obrazovku.

Skupina Kryštof
Skupina Kryštof
Otevřít galerii
  • Skupina Kryštof zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Richard Krajčo zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Skupina Kryštof zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Richard Krajčo zdroj: ČT24 https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Richard Krajčo řídil v opavské sportovní hale sám celou zkoušku. "Je to pro mě trošku náročné hlasově, pořád mluvím. Ještě jsem nezpíval a už mám vymluvený hlas, takže jsem zvědavý na ty koncerty. Jinak dobrý," říká Krajčo.

Richard Krajčo se svým týmem navrhoval scénu, světla i projekce. S výtvarníky si za posledních čtrnáct dnů vyměnil 260 mailů. "Dělám skoro všechno sám, jak režiséra, tak producenta. Ale je to tak dobře, protože jinak bych nebyl spokojený," tvrdí hudeník.

přehrát video
Reportáž Heleny Dohnalové

I když plány na celou scénu byly původně jiné a ztroskotaly na vysoké ceně, skupina přesto pořídila obří LED obrazovku. "Jsme první česká kapela, která bude pohybovat s ledkama během koncertu," těší se Krajčo.

Hudebníci tvrdí, že halové turné je pro ně svátkem. Chtějí, aby z toho měli něco i diváci. Překvapení přichystali několik, ale dopředu prozradili jen to, že mají konfetová děla. Ta když vystřelí, zasypou celou halu konfetami.

Skupinu Kryštof si poslechnou diváci v Ostravě, Brně a v Opavě. Turné bylo během čtrnácti dnů vyprodané, proto skupina přidala jeden koncert v Opavě. Nazvala ho generální zkouškou.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      • Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou
        Pěšky podél hranic Česka? Vydejte se na Stezku s Miroslavem Vladykou vydáno 19. 3. 2024 11:13 Putují po ní sváteční chodci, lidé s handicapem i zkušení turisté, stala se fenoménem - Stezka Českem. Na první oficiální přechod republiky vezme své diváky i Česká televize v ...
      • K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev?
        K poctě zbraň! Kdo jsou milovníci historických bitev? vydáno 23. 1. 2024 12:40 Co se skrývá za suchými daty dávných bitev? Jak skutečně vypadalo vybavení vojáků, uniformy, stravování, zbraně? Nový dokumentární cyklus zavede diváky za lidmi, které zlákala ...
      • Dalibor Janda – oheň, voda, vítr
        Dalibor Janda – oheň, voda, vítr vydáno 4. 1. 2024 15:00 Jeho nezaměnitelný chraplavý hlas jej vynesl na počátku osmdesátých let na vrchol československé pop music. Víc než deset let pak patřil k nejhranějším a také nejprodávanějším ...
      • Mikulášské promítání mělo rekordní účast
        Mikulášské promítání mělo rekordní účast vydáno 11. 12. 2023 11:54 Nejočekávanější pohádka Vánoc bývá ta, kterou Česká televize v premiéře uvádí vždy na Štědrý den – letos to bude Klíč svatého Petra – jedinečnou možnost vidět ji ...

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.