Zpravodajství Brno

Brněnské nastudování opery uvede živě program ČT art

Evžen Oněgin

Velikost textu:

Premiéru nové inscenace opery Petra Iljiče Čajkovského Evžen Oněgin v nastudování Národního divadla v Brně zprostředkuje divákům brněnské studio České televize. Přímý přenos odvysílá ČT art v pondělí 29. března 2021 od 20:15. Operu nastudovali režisér Martin Glaser a dirigent Robert Kružík. Režie televizního přenosu Jakub Kořínek.

Evžen Oněgin
Evžen Oněgin
Otevřít galerii
  • Evžen Oněgin zdroj: ND Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Evžen Oněgin autor: ND Brno, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg
  • Evžen Oněgin autor: ND Brno, zdroj: ČT Brno https://imgct24.ceskatelevize.cz/cache/140x78/article/default.jpg

Česká televize se divadlu věnuje dlouhodobě. Navíc nyní, kdy diváci nemohou do divadel, jim přináší přímé přenosy představení každé pondělí. „Jsme rádi, že tuto nabídku obohacujeme mimořádnými tituly brněnských divadel. Evžen Oněgin k takovým bezesporu patří,“ říká ředitel Televizního studia Brno České televize Jan Souček a dodává: „Na letošní podzim chystáme spolu s Národním divadlem Brno odložený přenos Janáčkova Osudu v rámci projektu Opera Vision.“

Evžen Oněgin je operou o třech dějstvích. V jednom z nejslavnějších milostných příběhů se v roli Oněgina představí Svatopluk Sem, Taťány Lida Ballová. Dále účinkují Ondřej Koplík, Václava Krejčí Housková, Daniela Straková-Šedrlová, Jiří Sulženko a další.

„Přestávka televizního přenosu bude patřit rozhovorům o historii a vzniku brněnské inscenace, které s hosty povede Saša Michailidis,“ upřesňuje vedoucí Centra dramaturgie Televizního studia Brno ČT Svatava Šenková.

Na premiéru představení spustilo divadlo benefiční prodej vstupenek, jehož výtěžek poputuje Sociálnímu nadačnímu fondu města Brna a Jihomoravského kraje na pomoc lidem, které dostal do těžké životní situace epidemie koronaviru: www.socialni-nadacni-fond.cz/cs/nadacni-fond. Symbolické benefiční vstupenky je možné zakoupit na www.ndbrno.cz/opera-pomaha (v programu se jedná o představení s názvem Evžen Oněgin – televizní premiéra) nebo na www.operapomaha.cz.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.