Zpravodajství Brno

Nový pořad Týden v justici se vydává za hranice soudních síní

Velikost textu:

Zpravodajská Čtyřiadvacítka České televize přináší nový magazín, který nabídne zásadní justiční rozhodnutí uplynulého týdne. Od 3. května 2015 ho vysílá ČT24 vždy v neděli v 22:30. Pořad Týden v justici moderují Jiří Václavek a Barbora Pražanová.

Týden v justici
Týden v justici

Není týdne, který by nepřinesl události týkající se práva a justice. Mnohé z nich se dotýkají většiny lidí. V širším kontextu je právo formující silou společnosti, podobně jako třeba politika. Přitom až dosud se této oblasti žádný specializovaný pořad nevěnoval. Týden v justici si klade za cíl tento prostor zaplnit.

"Rozhodně nechci, aby byl nový pořad jen souhrnem soudních rozhodnutí uplynulého týdne," říká šéfredaktor regionálního vysílání ČT Roman Ondrůj a upřesňuje: "Nahlédneme v něm pod povrch věcí a přineseme různé úhly pohledu na aktuální právní otázky. Na jedné straně budeme informovat, ale na té druhé především zasazovat jednotlivá témata do širších souvislostí."

Týden v justici natáčí redakce zpravodajství brněnského studia České televize. Má to svoje opodstatnění, vždyť všechny významné justiční instituce jsou soustředěny právě v Brně. "Pro mě je Týden v justici návratem k mým novinářským začátkům, kdy jsem jako redaktor zpravodajství brněnského studia ČT pokrýval činnost vrcholných institucí tuzemské justice, především Ústavního soudu," těší se na novou moderátorskou příležitost Jiří Václavek, který střídavě s Barborou Pražanovou pořad uvádí. "To je také důvod, proč jsem rád, že se Týden v justici vysílá právě z Brna, které i já považuji za hlavní město tuzemského soudnictví," dodává moderátor, jehož diváci znají ze zpravodajských pořadů ČT24.

Reprízy Týdne v justici nabídne ČT24 vždy v neděli a ve středu po půlnoci.


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.