Zpravodajství Brno

Videoblog

Kde odstavit čtyřkolového miláčka?

Velikost textu:
aktualizováno 13. 4. 2012 10:37

Nedávno estonský Tallin jako první evropské hlavní město zavedlo bezplatnou městskou hromadnou dopravu. V Pobaltí chtěli vyjít vstříc občanům, kteří volali po snížení počtu aut ve městě, a to nejen z důvodu ekologických, ale taky proto, že zkrátka nebylo kde zaparkovat. Problémy s parkováním mají všechna větší města, výjimkou není ani moravská metropole. V Brně je parkování vášnivé téma. Najdou se zastánci úplného zákazu vjezdu do středu města až po ty, kteří by byli pro, aby bylo možné odložit čtyřkolového miláčka třeba v podzemních hrobkách pod kostelem svatého Jakuba.

           

Parkování v Brně
Parkování v Brně

Co je lékem pro Brno? Zákaz parkování, nebo budování parkovacích domů či podzemních parkovišť v centru? Systém zón pro místní a odstavné parkoviště na periferii? Nejen o parkování, ale vůbec o vizi dopravy v Brně na videoblozích s ředitelkou Veronicy Yvonnou Gaillyovou, urbanistou Romanem Čerbákem, vedoucím odboru dopravy města Brna Vladimírem Bielkem a Stanislavem Kutáčkem z organizace Autonapůl.  Zajímá nás i váš názor, pište, mailujte, foťte a natáčejte, názory zveřejníme na webu: www.udalostibrno.cz

přehrát video
Stanislav Kutáček
přehrát video
Vladimír Bielko
přehrát video
Roman Čerbák
přehrát video
Yvonna Gaillyová
     Diskutuj

Přidejte komentář

Vložením komentáře vyjadřujete souhlas s pravidly diskuse. Pokud tato pravidla nedodržíte, váš příspěvek může být upraven či smazán.
* značí povinné údaje
Ing Pavel Plundrák ,Provazníkova 55 53901286313. 4. 2012 12:43

Vážení,koncem šedesátých let,vdobě,kdy se začal dokončovat meziblok mezi Merhautovoul,Provazníkovou a Kotěrovou jsme se rozhodli vypracovat studii využití tohoto prostoru pro stavbu podzemního stání asi pro 40 aut.Konstrukce byla uvažována ocelová krytá částečně zeminou a na větší části stropu by bylo vybudováno asfaltové hřiště.Z návrhu zbylo pouze to hřište.

1


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Další v rubrice

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.