Zpravodajství Brno

Videoblog

Dnešní Zlín: více Baťa nebo Gottwaldov?

Velikost textu:
aktualizováno 8. 3. 2012 15:02

Zlínsko je svébytný region, který nepochybně do značné, ne-li rozhodující míry, ovlivnila obuvnická firma Baťa. Závody rodiny Baťů neovlivňovaly jen ekonomiku regionu, jejich vliv sahal od kultury, společenského života přes výchovu dětí až do politiky. Pak přišel zlom a ze Zlína se stal Gottwaldov. Jak je na tom tento region dnes s odkazem Tomáše Bati? Je ve Zlíně více podnikatelů a lidí nastartovaných na úspěch, anebo i na jihovýchodní Moravě zavládnul celorepublikový průměr?

 

Baťův domek
Baťův domek

Jak si dnes stojí Zlín a kolik z odkazu Tomáše Bati v něm zůstalo, to je téma pro další videoblogy webu brněnské redakce zpravodajství České televize. Svými názory přispějí ředitel nadace Tomáše Bati Pavel Velev, historik a publicista Zdeněk Pokluda, spisovatel Antonín Bajaja a o poetické shrnutí jsme požádali vydavatele básnického časopisu Psí víno Jaroslava Kovandu. Zajímají nás ovšem i vaše názory, pište, foťte a natáčejte video, na našem webu je prostor pro váš komentář.

přehrát video
Jaroslav Kovanda
přehrát video
Antonín Bajaja
přehrát video
Zdeněk Pokluda
přehrát video
Pavel Velev
     Diskutuj

Přidejte komentář

Vložením komentáře vyjadřujete souhlas s pravidly diskuse. Pokud tato pravidla nedodržíte, váš příspěvek může být upraven či smazán.
* značí povinné údaje
Lenka26. 12. 2012 21:38

Pane Veleve, díky za Vaši víru. Jsem Zliňačka, momentálně žiji mimo toto město a asi díky nostalgii k svému rodnému místu se s ním stále více seznamuji - myslím historii a tak. Z odkazu Tomáš Bati bychom měli čerpat nejen ve Zlíně, ale myslím, že kdyby se nad ním zamysleli a začali ho používat i nejvyšší představitelé naši země - možná bych přidala slůvko konečně..., tak by to pro naši zem mělo velký přínos.

1


      Pokud chcete upozornit na chybu ve článku, označte chybný text a zmáčkněte Ctrl + Enter

      Hlavní zprávy

      Další v rubrice

      Načítám...

      Ouha, data se nepodařilo načíst.