Kde jsem:

Poznejte nás

Poznejte nás

Archiv tiskových zpráv — Média — Vše o ČT — Česká televize

Tiskový servis pro novináře

Tiskový servis pro novináře

  • Tiskové zprávy, programové plány, fotoservis, pozvánky
  • Zdroj dat sledovanosti:
    ATO – Nielsen Admosphere

18. 12. 2014

Dobré ráno živě z Buchlova

Letošní poslední předvánoční Dobré ráno, které vysílá brněnské studio České televize, se přihlásí ze státního hradu Buchlov. Ranní dávkou pohody, zajímavých hostů, informací a písniček v pátek 19. prosince 2014 na ČT2 diváky provedou moderátoři Soňa Baranová a Ondra Blaho. Pořad začíná v 5:59.

„Buchlovský hrad je skvělou kulisou pro vysílání, kterým chceme navodit tu správnou sváteční atmosféru,“ vysvětluje dramaturg České televize Jan Mitáček důvody, proč tentokrát Dobré ráno opouští prostory brněnského studia Typos, odkud jindy pořad vysílá. „Diváci se mohou těšit na řadu zajímavých hostů, třeba na herečky z divadla Maléhry Báru Seidlovou, Nikolu a Danielu Zbytovskou nebo na kapelu Quanti Minoris, která hraje zajímavý hrad rockový styl,“ láká dramaturg Mitáček diváky ke sledování.

Netradiční bude tentokrát i vaření, které k Dobrému ránu neodmyslitelně patří. Šéfkuchař Štěpán Duchoň se totiž zabydlí v hradní černé kuchyni.  Kastelán Buchlova Rostislav Jošek pozve diváky na tradiční hradní vánoční program nazvaný Na Štěpána otevřená brána a spoustu zajímavých informací mají připravených i správkyně hradního depozitáře Libuše Mikulová a vedoucí návštěvnického provozu Marcela Jošková.

Hostem vánočního speciálu Dobrého rána bude také Tomáš Urban z nadace Člověk v tísni, který představí vzdělávací projekt První knížka určený znevýhodněným dětem.

Dvouapůlhodinové Dobré ráno vysílá ČT2 živě každý všední den v čase 5:59 – 8:30. V lichých týdnech vysílá brněnské, v sudých ostravské televizní studio. Více na stránkách pořadu www.dobrerano.tv.

Hana Orošová, tisková mluvčí TS Brno

Přílohy

Z Buchlova diváky pozdraví moderátoři Dobrého rána Soňa a Ondra (4227 kB)