Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Doma neporažená Dukla vyzve v pražském derby Spartu, Slovácko přivítá Karvinou

Před reprezentační přestávkou probíhá 9. kolo české nejvyšší fotbalové soutěže. Po páteční předehrávce Teplice - Liberec nastoupí v duelu sousedů v tabulce Slovácko proti Karviné a poté změří síly Dukla se Spartou. Zejména Na Julisce lze očekávat zajímavé utkání celků z hlavního města. Přímý přenos sledujte od 19:30 na programu ČT sport.   

Václav Kadlec (vpravo) se raduje z gólu
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Dukla je v podzimní části mužstvem dvou tváří. Před vlastními příznivci ještě neztratila ani bod, venku naopak získala pouze jediný. Sparta je na tom podobně. Na cizích stadionech totiž z posledních šesti ligových zápasů jen jednou vyhrála a poslední dva prohrála 0:2.

Nelichotivou bilanci se pokusí Letenští vylepšit s městským rivalem, kterého pětkrát za sebou porazili. "Když hrajeme doma, hráče to nabije, ale z venkovních klání vozíme bodů málo. Musíme to zvládat mentálně a vyrovnat se tomu, s čím proti nám vyrukuje soupeř. Musíme to jednoznačně vylepšit už na Dukle," nabádal asistent trenéra Radoslav Kováč.

"Sparta by měla být pro všechny obrovskou výzvou. Když budeme koncentrovaní, bojovní a dáme do toho jednoduchost, kterou umíme a kterou jsme předvedli v domácích zápasech, dokážeme z toho něco urvat," kontroval kouč dejvického klubu Jaroslav Hynek.

Fotbalisté Slovácka ani Karviné zatím neprožívají ideální podzim. Jedenácté, respektive dvanácté místo je pro obě ambiciózní družstva spíše zklamáním. V minulém kole nicméně moravský celek remizoval na půdě silného Liberce a Slezané doma přetlačili Brno. 

"Čeká nás nesmírně důležitý duel, který potřebujeme zvládnout. Chceme po pěti zápasech, v nichž jsme získali jen dva body, opět vyhrát. Také proto, abychom měli v reprezentační přestávce větší klid na přípravu," uvedl Milan Kordula, trenér Slovácka.

"Výhra nad Brnem nás malinko povzbudila, ale protože jsme předtím doma ztratili, z problémů se můžeme dostat jen tehdy, když body získáme venku. Soupeř udělal dobrý výsledek v Liberci. Bude to souboj povzbuzených týmů," prohlásil kouč Karviné Jozef Weber.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články