Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Teplice po třech kolech zabraly, výhru nad Libercem vystřelil Rezek

Po více než 300 minutách ukončily Teplice sérii bez vstřeleného gólu a po třech ztrátách znovu dokázaly naplno bodovat, když doma v předehrávce 9. kola udolaly Liberec 2:1.

Utkání Teplice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Liberec neměl k dispozici potrestaného Karafiáta a na stopera se stáhl záložník Kulhánek. Teplice postrádaly Kučeru, Ljevakovič se tak vrátil do zálohy a trenér Šmejkal dal šanci Jeřábkovi a také mladému Trubačovi.

Skóre se poprvé měnilo už v sedmé minutě. Domácí odvrátili dlouhý nákop jen před vápno, kde se hned z první opřel do míče Potočný a tvrdou střelou po zemi propálil gólmana Grigara. Tomu se nepovedlo zakročit i proto, že ho při zákroku zradilo koleno a musel s bolestivým zraněním střídat.

Liberec měl i další šance. V 19. minutě ve stoprocentní možnosti Graiciar napálil míč jen do střídajícího brankáře Diviše. Po půlhodině hry technickou střelou trefil Kerbr vzdálenější tyč.

Je nám líto, video expirovalo.
Ohlasy po utkání Teplice - Liberec

Zahozených šancí mohli hosté litovat ve 38. minutě, kdy Teplice srovnaly. Po rohovém kopu nedokázal Kerbr odhlavičkovat míč z vápna, vznikl závar a po několika odrazech skončil míč v síti. Jako poslední z teplických hráčů ho zády k brance trefil Vaněček a připsal si už čtvrtý zásah v sezoně.

Ve druhé půli už se hrál opatrnější fotbal. Liberec navíc musel znovu překopat defenzivu po zranění Kulhánka. Dlouho byl jediným nebezpečnějším počinem přímý kop Potočného, jehož tvrdý pokus gólman Diviš vyrazil jen před sebe, ale nikdo z libereckých hráčů nedorážel.

Nakonec duel rozhodli domácí sedm minut před koncem. Při závaru se hostům nepovedlo dostat míč z vápna, Mikula odkopl jen k Rezkovi a bývalý reprezentant parádním volejem na bližší tyč zařídil Teplicím důležitou výhru.

FK Teplice - Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 38. Vaněček, 83. Rezek - 7. Potočný. Rozhodčí: Julínek - Dobrovolný, Hájek. ŽK: Ljevakovič, Rezek - Folprecht, Breite, Ševčík. Diváci: 3746.

Teplice: Grigar (10. Diviš) - Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob - Ljevakovič, Král - Fillo, Trubač (90. Vošahlík), Rezek - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Liberec: Hladký - Mikula, Kúdela, Kulhánek (46. Bartl), Kerbr - Coufal, Breite (88. Havelka), Folprecht, Ševčík (84. Pulkrab) - Graiciar, Potočný. Trenér: Trpišovský.

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Vstup do zápasu se nepovedl. Dostali jsme lacinou branku z 23 metrů doprostřed brány i proto, že se Tomáš Grigar zranil. Je tam podezření na poraněný meniskus, vazy. Nevíme přesnou diagnózu, ale určitě to nebude otázka týdne. Jakub Diviš se toho chopil dobře, podržel nás při jedné brankové příležitosti. Taky jsem ho slyšel, jak diriguje obranu. Druhá půle už byla kdo s koho a k nám se přiklonilo štěstí. Ale byl to krásný gól Honzy Rezka. Bylo vidět, že jsme hodně chtěli. Byli jsme nepřesní a chybělo nám trošku rychlosti. Ale měli jsme velkou vůli jít si pro vítězství."

Jindřich Trpišovský (trenér Liberce): "Zklamání. Nechápu, jak jsme utkání mohli ztratit. Vedli jsme 1:0, bylo to ideálně rozehrané. Měli jsme další dvě stoprocentní šance a byli aktivnější. Navíc domácí nebyli v dobré pozici, museli střídat brankáře. Stejně jsme ale ztratili kontrolu nad středem hřiště v době, kdy to bylo zbytečné. Soupeře jsme vrátili do hry po hlouposti. A pak to ještě Rezek takhle trefil. Klíčem bylo dát druhý gól."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články