30 minut

7. října 2012

Obsah dílu

Indonésie: Lombok – Kuta — Libanon: Jižní Libanon — Rwanda: Její bohatství — Filipíny: McArtur

Části dílu

01:07
Lombok – Kuta
    Lombok – nepatří k největším a možná ani k nejznámějším ostrovům v Indonésii, přesto má co nabídnout. Exotická krása podobná té na Bali je samozřejmostí. Pro mnoho lidí je třeba dobrou zprávou i to, že jsou na Lomboku místa, kam nesmějí automobily ani motorky. Synonymem klidu může být i vesnice Kuta, která na rozdíl od stejnojmenné a populárnější obce na Bali nabízí ještě tu pravou a tradiční Indonésii.
    08:12
    Jižní Libanon
      Míříme na těžce zkoušený Blízký Východ, konkrétně do jižního Libanonu. Do oblasti uzavřené pod správou jednotek UNIFIL, což je pro běžné turisty zatím v podstatě nepřístupné území. My teď ale v Objektivu přinášíme reportáž z málo známých míst podél horké hranice s Izraelem. A nabídneme nejen nádherné památky a přírodu, ale seznámíme se i s životy obyčejných lidí.
      15:31
      Rwanda: Její bohatství
        Teď míříme na kontinent, přesněji do země, do které Objektiv rozhodně necestuje každý víkend. Čeká nás Rwanda. Nepřístupná nejen svou polohou, ale hlavně kvůli neklidným dějinám. Tuhle republiku v srdci kontinentu lze ale přesto označit za pravý africký klenot. Více v reportáži Martina Strouhala.
        22:57
        Soutěž
          23:29
          McArtur
            Míříme na ostrov blízko filipínského Luzonu v Manilské zátoce. Jak už řečeno nevyniká svými rozměry - pouhých pět kilometrů čtverečních. Jeho místo v dějinách je ale nepřehlédnutelné. Sehrál důležitou roli v průběhu obou světových válek a zejména v té druhé se tady psaly významné kapitoly. Víc už nabízí reportér Pavel Zvolánek.
            Přehrát celé video
            Stopáž30 minut
            Další díl
            14. října 2012

            Objektiv na sociálních sítích

            Napište nám