Bláznivá komedie o dvou nevinných silácích a bandě podvodníků.
Režie: Carnimeo Giuliano. Scénář: Pierre-Louis Alberti, Giuliano Carnimeo, Gabriella Giustini. Hrají: Antonio Cantafora, Paul L. Smith, Dominic Barto, Riccardo Petrazzi a další.
Šimon a Matouš jedou na Riviéru

Dva nerozluční kamarádi a neškodní podvodníčci se zcela nevinně zapletou s nebezpečnou bandou podvodníků, když se nechají najmout jako šoféři nákladního auta. Nemají tušení, že auto převáží výbušniny, znají jen cíl své cesty. Dostanou slušně zaplaceno a tak se těší z malebnosti městeček slunné Riviéry, kudy projíždějí. Neustálé přestřelky a srážky s bandity je však brzy přesvědčí, že se musí rychle otáčet, aby se z téhle hry se smrtí dostali živí...

Šimon a Matouš na Riviéře je první část bláznivých a ztřeštěných dobrodružství dvou nerozlučných kamarádů, jejichž představitelé jsou téměř k nerozeznání podobní dvojici Terence Hill a Bud Spencer, kterou tu s větším, tu s menším úspěchem napodobují. Herci Paul L. Smith a Antonio Cantafora svou podobu s populárnější dvojicí kromě dvou "šimonomatoušovských" filmů využili též ve westernech Karambol a Karambol 2, stejně jako v komedii Noi non siamo angeli (Nejsme žádní andělé), která se českým divákům zatím nepředstavila.

Napište nám