Jesenicko

Část: Regionální potravina: BLU Likér z horských borůvek

Obsah dílu

Zlatohorské šátečky neboli Slezské borůvkové — O Rychlebským horách s výtvarníkem Jaromírem 99 — Slezské království nebeské — Makový nákyp za studena — Regionální potravina: BLU Likér z horských borůvek — Malinový dort — Komunitní místo Plážula — Soutěž

Části dílu

02:21
Zlatohorské šátečky neboli Slezské borůvkové
    11:23
    O Rychlebským horách s výtvarníkem Jaromírem 99
      14:54
      Slezské království nebeské
        18:55
        Makový nákyp za studena
          21:07
          Regionální potravina: BLU Likér z horských borůvek
            23:48
            Malinový dort
              30:52
              Komunitní místo Plážula
                34:30
                Soutěž
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž37 minut
                  Další díl
                  Hostýnsko

                  Přehled dílů

                  25 dostupných
                  Stopáž37 minut

                  Beskydy

                  Adventní čas v Beskydech - Roráty — Oplatky s medem — Valašské ovce — Obžeráky — Valašské ovce - předení vlny — Pjery — Stavba a restaurování varhanů — Burtvaňok — Výroba adventních věnců — Peččunka (Bria) — Výroba lodiček ze skořápek — Zelníky — Adventní zvyky — Soutěž

                  18. 12. 2022 na ČT1
                  Stopáž37 minut

                  Plzeňsko

                  Plzeňské koláče — Skašovské hračky — Konzervace potravin - Fermentace a uzení — Řemeslo pletení košíků — Mrkvové šátečky — Regionální potravina: Cibuláda — Hnětýnky — Soutěž

                  11. 12. 2022 na ČT1
                  Stopáž37 minut

                  Telč a Jihlavsko

                  Peciválky — Telčský spolek velocipedistů — Regionální potravina: Havlíčkovo řeznictví - Třebíčská slanina na jalovci a Klobása se švestkou — Chala — Židovské tradice — Kosti svatých a dušičky — Soutěž

                  4. 12. 2022 na ČT1
                  Stopáž37 minut

                  Slavkovský les

                  Houbový koláč — Historie osady Kladská — Císařský trhanec — Zaniklá osada Čistá a smírčí kříže — Vábení jelenů — Zvěřinové plíčky po myslivecku — Regionální potravina: ovocný čaj Nebe v hubě — Soutěž

                  27. 11. 2022 na ČT1
                  Stopáž36 minut

                  Pálava

                  Modré hory - vinařský rituál Zarážení hory — Trdelník — Vinařské a sudařské řemeslo — Regionální potravina: Rosol ze slámového vína - Slamáček — Tetičky z Kobylí — Trdelníčky z Kobylí — Řezbářské řemeslo - dřevěné formy — Pomerančová sedlina — NaKrojenky — Soutěž

                  20. 11. 2022 na ČT1
                  Stopáž36 minut

                  Posázaví

                  Vodácké muzeum Zruč nad Sázavou — Grenadýr (1. část) — Vodácký štrůdl — Grenadýr (2. část) — Muzeum Jaroslava Foglara v Ledči nad Sázavou — Citronový sorbet s bergamotovým sirupem — Řemeslo lazebnické — Výroba mýdla se sušenými růžovými lístky — Jahodová zmrzlina — Regionální potravina: Palírna Radlík - Jablečná pálenka — Jablečný tažený závin — Soutěž

                  13. 11. 2022 na ČT1

                  Napište nám