Sněžní lipicáni
Část: Posilujeme bylinkami
Obsah dílu
Úvod — Jak se pozná lipicán? — Chov lipicánů — Sportovní úspěchy — Posilujeme bylinkami — Vznešené umění jezdecké — Koláč vzhůru nohama
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Bramborový šampón
VII. řada
Úvod — Brambory z bramborové věže — Bramborový koláč se švestkami — První pomoc pro vlasy — Hurá na kopřivy! — Jak si osladit čaj — Kam s ním?
Sousedský bazar
VII. řada
Úvod — Swap neboli směna — Švestkové buchty — Je čas na výměnu — Jak zalátat světr — Recepty staré Šumavy
Ovčácký pes
VII. řada
Úvod — Ovčácký pes — Po tréninku vyhládne — Psí plemena a jejich potřeby — Povely a pokyny — Jak trénovat ovčáka
Pradědeček kaktus
VII. řada
Úvod — Kaktusy a sukulenty na okno — Recept od mexické babičky — Alberto Vojtěch Frič
Brundibár neboli čmelák
VII. řada
Úvod — Čmeláci — Podporujte svého čmeláka — Jak přilákat opylovače — Bramborové taštičky s jablky — Medonosné rostliny — Domeček pro čmeláky
Krajka i duha
VII. řada
Úvod — Paličkování — Pohanka pro zdravé cévy — Jak se paličkuje řetízek — Paličkování podle předlohy — Jak trénovat paměť — Paličkovaná meditace
Bramborová věž
VII. řada
Úvod — Permakulturní zahrada — Co si počít s kedlubnou — Trvale udržitelný způsob hospodaření — Bramborová věž — Červená řepa do každé rodiny — Je libo sladkou tečku?
Nastupovat, jedeme!
VII. řada
Úvod — Zubrnická museální železnice — Nad ohněm pečená, kouřem uzená — Drezíny pana inspektora — A co si dáme teď? — Po kolejích s Hurvínkem
Na hostině u vinaře
VII. řada
Úvod — Vína a sekty — Candát na červeném víně — Víno a bylinky — Přeštické vepřové na bílém víně — V souladu s přírodou — A což stopečku likéru? — Ve vinném sklepě
Ve školních škamnách
VII. řada
Úvod — Obecná škola — Zdravá svačinka — Aktovky a penály — Ovocný dortík — Svět v obrazech