
Tlučení špačka
Obsah dílu
Úvod — Hry našich babiček a dědečků — Rodiče a děti — Vaříme dětem — Kuličky a kuličkáři — Lívanečky s jahodovým tvarohem — Vzpomínáte na joj?
Části dílu







Recepty

Přehled dílů

Pečeme na Vánoce
Úvod — Vánoční cukroví ve skanzenu — Zázvorky a pracny — Návrat staré dovednosti — Dřevěný kostel — Adventní věnec — Advent a konec roku
Omlouváme se za v pořadu chybně uvedenou gramáž kakaa u receptu na ořechové medvědí pracny. Správné množství je 20 g.

Na Martina hostina
Úvod — Svátek svatého Martina I. — Svatomartinské víno — Husí kaldoun — Svátek svatého Martina II. — Staročeské lokše s husím masem — Jaterní čaj — Lokše s omáčkou ze slivovice

Od semínka ke stromku
Úvod — Šišky, osivo a lesy — Tinktura z jedlových semen — Lesní školka — Podzimní úroda — Dýňový koláč

Bílý lev
Úvod — Řád Bílého lva — Legionářské řezy — Můj dědeček legionář — Daj-li mi medaili...?

Vrby a košíky
Úvod — Pěstování vrby na prutníku — Proutí po sklizni — Svačina na piknik — Koše a košíky — Slepičí kukaně — Léčivá lékořice

Ovečky a kozy
Úvod — Ovce ouessantská — Hovězí, pepř a červené víno — Kozí a ovčí plemena — Kozí stádečko — Podzimní pečená zelenina — Tak trochu jiné šípky

Kytice pro radost
Úvod — Květinové políčko — Z věnce pod čepec — Krásenky, slaměnky, hledíky — Pudinkový dort — Špetka lidové magie — Vázání kytice

Meleme, meleme mouku
Úvod — Ve mlýně I. — Jak se křešou mlecí kameny — Tyrolský třesený chléb — Ve mlýně II. — Chléb ve skle

Na četnické stanici
Úvod — Na četnické stanici — Když polévka, tak vydatná — Četnické uniformy a zbraně — Guláš pro hladové mužstvo — Na bolavé tělo kostival

Tři sestry a zelenina
Úvod — Mulčování — Celerový krém s jablkem — O třech sestrách — Dejme si salát — ...a o nějaký čas později... — Péče o ruce