
Dary z lesa i záhonu
Část: Hlíva ústřičná
Obsah dílu
Úvod — Hlíva ústřičná — Ochutnávka — Marináda a sušení — Zimní zelenina — Kapusta nahusto — Domácí parfém
Části dílu







Recepty

Přehled dílů

Na četnické stanici
Úvod — Na četnické stanici — Když polévka, tak vydatná — Četnické uniformy a zbraně — Guláš pro hladové mužstvo — Na bolavé tělo kostival

Tři sestry a zelenina
Úvod — Mulčování — Celerový krém s jablkem — O třech sestrách — Dejme si salát — ...a o nějaký čas později... — Péče o ruce

Rybíz? Rybíz!
Úvod — Rybízové víno — Vitamínová bomba — Kachní prsa a jostová šalše — Nezapomněli jste na ten rybízák? — ...a ještě jedna sladká tečka

Tlučení špačka
Úvod — Hry našich babiček a dědečků — Rodiče a děti — Vaříme dětem — Kuličky a kuličkáři — Lívanečky s jahodovým tvarohem — Vzpomínáte na joj?

Holubí letka
Úvod — Akrobatický holub — Králičí kaldoun — Jak trénují šampioni — Sedmikráska pro zdraví — V holubím domečku — Kuře s fazolemi

Kouzla se dřevem
Úvod — Řezbářství — Rychlořezba — Kančí kýta na lesácký způsob — Proč se učit řezbářství

Polévka je grunt
Úvod — Račí polévka — Porcelánová krása — Lopuch nejen do polévky — Polévková přehlídka — Zelňačka se sušenými švestkami — A ještě lopuchový tip

Kvočna a kuřátka
Úvod — Kvočna a kuřátka — Posnídejme vydatně! — Stříbrná vlaška — S citronem a se šlavějí — Zázrak zvaný vejce — Jasan? No jasan!

Nákup do síťovky
Úvod — Síťování — ...a mezitím, kdesi v Praze... — Jak se dělá síťovka — Od krejcaru ke koruně

Kouzelný kobereček
Úvod — Tkaný koberec hadrák — Pohankový nákyp — Stav, člunek, osnova — Nejsnadnější recept — Když se dílo podaří — Moc jarní přírody