
Golem peče chleba
Obsah dílu
Úvod — Jak se stavěl Golem — Chleba z Chebu I. — Babiččina zahrádka — Chleba z Chebu II. — Pomalu pečené maso I. — Břeclavské mýdlo — Pomalu pečené maso II.
Části dílu








Recepty

Přehled dílů

Dárek na Vánoce
Úvod — Dárek na Vánoce I. — Domácí ořechovka — Dárek na Vánoce II. — Bramboračka s čočkou — Domácí kolínská — Závěr

U nás na dvorku
Úvod — Chovatelství — Česká červinka — Kozy — Jak se dělá sýr — Na statku — Slepice a králíci — Česká klasika. Nebo ne? — Bramborová šťáva — Františkánský koláč

"Babičky" babičkám
Úvod — Diakonie Vsetín — Retro místnost — Pohanka s brynzou a slaninou — Draní peří — Vyšívání — Pišingrový dort

Podzim na talíři
Úvod — Jeřabiny — Není řepa jako řepa — Brambory, jablka, koláč! — Kozí brada luční — Podzimní plody — Tuřín, patizon, topinambur — Po práci zasloužený odpočinek!

Když já jim dám ovsa
Úvod — Když já jim dám ovsa — Koňský poklad — Oves — Ovesné koláčky — Koně ve středověku — Když já jim dám obroku — Ovesná snídaně — Kaštanův příběh

Bezinky a píšťalky
Úvod — Pěstování bezu — Bezový šum — Bio bez — Dryják a polévka — Duš bezu