
Víno
Obsah dílu
Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.
Části dílu






Recepty

Přehled dílů

Bylinky na zimu
Hrstková polévka, karamelizované ořechy v medu a vůně koření, které v zimě prohřeje tělo i duši.

Drogerie, kosmetika
Jak si vyrobit domácí prací prostředek i levnou a účinnou pleťovou masku podle starých osvědčených receptur.

Plavci a vory
Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.

Víno
Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.

Zedníci, tkalci
Podíváme se do tkalcovské dílny, kde vznikají žinylkové šály, módní hit našich babiček. A pak si vyhrneme rukávy, namícháme maltu a na pomoc přizveme mistra zednického.

Jablko
Upečeme si jednoduché a rychlé jablkové řezy a vylisujeme lahodný domácí mošt.