Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě ve druhé sérii magazínu o dovednostech našich předků. Režie V. Karas

Obsah dílu

Přehrát vše

Víno patří nejen do sklenky, ale také do kuchyně coby ingredience všemožných vynikajících receptů. V dalším dílu našeho seriálu si připravíme vepřovou panenku s houbovou omáčkou z bílého vína. Vypravíme se na slavnosti vinobraní v Čechách i na Moravě. Uvidíme slavnost zarážání hory a požehnání mladému vínu. Vyzkoušíme šlapání hroznů v kádi bosýma nohama, tak, jak se to dělalo před dávnými časy. Ochutnáme všemožné dobrůtky k vínu podávané, řekneme si, co je to vlastně proslavený burčák a přineseme tip na ten nejlepší svařák, který zahřeje tělo i duši.

Stopáž26 minut
Rok výroby 2019
 P ST AD HD