27 minut

Pírko holubí

Část: Moravský pštros

Obsah dílu

Kdo je nejkrásnější? Naši moderátoři se tentokrát vypraví za holoubky, perličkami a králíky na soutěžní chovatelskou výstavu.

Části dílu

00:00
Úvod
Úvod
    00:44
    Chovatelská výstava v Suchomastech
    Chovatelská výstava v Suchomastech
      03:46
      Sestřih a pedikúra
      Sestřih a pedikúra
        09:34
        Moravský pštros
        Moravský pštros
          13:44
          Chlebíček s křepelčím vejcem
          Chlebíček s křepelčím vejcem
            18:10
            Zpátky na výstavě
            Zpátky na výstavě
              24:10
              Poštovní holubi
              Poštovní holubi
                Přehrát celé video
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Ovoce
                Stopáž26 minut
                Další díl
                Ovoce

                Přehled dílů

                220 dostupných
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Bylinky na zimu
                Stopáž26 minut

                Bylinky na zimu

                II. řada

                Hrstková polévka, karamelizované ořechy v medu a vůně koření, které v zimě prohřeje tělo i duši.

                16. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Drogerie, kosmetika
                Stopáž27 minut

                Drogerie, kosmetika

                II. řada

                Jak si vyrobit domácí prací prostředek i levnou a účinnou pleťovou masku podle starých osvědčených receptur.

                10. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Plavci a vory
                Stopáž27 minut

                Plavci a vory

                II. řada

                Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.

                9. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Víno
                Stopáž26 minut

                Víno

                II. řada

                Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.

                3. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Zedníci, tkalci
                Stopáž27 minut

                Zedníci, tkalci

                II. řada

                Podíváme se do tkalcovské dílny, kde vznikají žinylkové šály, módní hit našich babiček. A pak si vyhrneme rukávy, namícháme maltu a na pomoc přizveme mistra zednického.

                2. 7. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Jablko
                Stopáž27 minut

                Jablko

                II. řada

                Upečeme si jednoduché a rychlé jablkové řezy a vylisujeme lahodný domácí mošt.

                26. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Krajina
                Stopáž26 minut

                Krajina

                II. řada

                Naši předkové po staletí utvářeli krajinu, ve které žili, a také o ni pečovali.

                25. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Zelenina
                Stopáž26 minut

                Zelenina

                II. řada

                Zelenina je zdravá a naše babičky to dobře věděly.

                19. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Kameníci, tesaři
                Stopáž27 minut

                Kameníci, tesaři

                II. řada

                Ustřelit a rozdělit kamenný blok v lomu nebo vyrobit šindel na střechu chce znalosti, fortel a zručnost.

                18. 6. 2022 na ČT3
                Co naše babičky uměly a na co my jsme zapomněli - Krůta
                Stopáž27 minut

                Krůta

                II. řada

                Krocani a krůty prý mají devatero druhů masa. Připravíme si je po staročesku, s bramborovými plackami, jablky a hruškami.

                12. 6. 2022 na ČT3

                Napište nám