26 minut

Zvěřina

Obsah dílu

Paštiky s brusinkami a daňčí se šípkovou omáčkou, aneb zvěřinové lahůdky a tipy inspirované lesem podle našich babiček.

Části dílu

00:00
Úvod
    00:45
    Myslivci a péče o zvěř
      05:24
      Krmení vodních ptáků
        05:52
        Daňčí se šípkovou
          11:39
          Jedlové větvičky proti nachlazení
            14:17
            Co byste měli vědět o zvěřině
              20:09
              Ostružinová sůl
                20:53
                Kančí paštika s brusinkami
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Stopáž26 minut
                  Další díl
                  Kvašení

                  Přehled dílů

                  197 dostupných
                  Stopáž26 minut

                  Bylinky na zimu

                  Hrstková polévka, karamelizované ořechy v medu a vůně koření, které v zimě prohřeje tělo i duši.

                  16. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Drogerie, kosmetika

                  Jak si vyrobit domácí prací prostředek i levnou a účinnou pleťovou masku podle starých osvědčených receptur.

                  10. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Plavci a vory

                  Recept na pstruhy po mlynářsku, jízda na voru a vzpomínky na krásné a nebezpečné řemeslo našich dědečků.

                  9. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Víno

                  Vínečko bílé, vínečko rudé, burčák i kulinářské delikatesy, které k vínu patří. Slavnosti vinobraní v Čechách a na Moravě.

                  3. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Zedníci, tkalci

                  Podíváme se do tkalcovské dílny, kde vznikají žinylkové šály, módní hit našich babiček. A pak si vyhrneme rukávy, namícháme maltu a na pomoc přizveme mistra zednického.

                  2. 7. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Jablko

                  Upečeme si jednoduché a rychlé jablkové řezy a vylisujeme lahodný domácí mošt.

                  26. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Krajina

                  Naši předkové po staletí utvářeli krajinu, ve které žili, a také o ni pečovali.

                  25. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž26 minut

                  Zelenina

                  Zelenina je zdravá a naše babičky to dobře věděly.

                  19. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Kameníci, tesaři

                  Ustřelit a rozdělit kamenný blok v lomu nebo vyrobit šindel na střechu chce znalosti, fortel a zručnost.

                  18. 6. 2022 na ČT3
                  Stopáž27 minut

                  Krůta

                  Krocani a krůty prý mají devatero druhů masa. Připravíme si je po staročesku, s bramborovými plackami, jablky a hruškami.

                  12. 6. 2022 na ČT3

                  Napište nám