Husa
Část: Husí pečínka
Obsah dílu
Husí pečínky, nadýchané peřiny i praktické mašlovačky do kuchyně.
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
Svatoján
I. řada
Úvod — Svatojánská noc — Svatojánská postýlka — O lidové magii — Byliny letního slunovratu — Janův olej — Chlebíček sv. Jána
Koza
I. řada
Úvod — Kozí farma — Dobroty z kozího mléka — Tvarohové homolky — Máčka ze salátu a kozí syrovátky — Kamarád oslík — Domácí zrající sýr — Zápisy z časů minulých
Koně
I. řada
Úvod — Hřebčín chladnokrevných koní — Oráč, koně, pluh — Ovesná polévka — Plečkování brambor — Malý kůň s velkým srdcem
Roubenka
I. řada
Úvod — Slovensko, Martin — Valašsko, Velké Karlovice — Střecha bez hřebíků — Slovensko, Čičmany — Valašské podlesníky
Brambory
I. řada
Úvod — Zemská jablka — Sadba brambor — Nastavovaná kaše s cibulkou — Bramborami ku zdraví! — Bramborový škrob — Bramborové droždí — Bramborová úroda
Síly zdroj
I. řada
Úvod — Vodní pila — Král a uhlíř — Dřinu strojům! — Babiččina apatyka
Ovce
I. řada
Úvod — Chov ovcí — Od mléka k sýru — Kysané pro zdraví — Toč se a vrť — Jehněčí se špenátem a bramborovými noky
Husa
I. řada
Úvod — Tradiční husa bílá — Mašlovačka neboli peroutka — Slamník a prachové peřiny — Husí pečínka
Kafe a čaj
I. řada
Úvod — Historie kávy a čaje — Pečený čaj — Melta a cikorka — Babiččina bílá káva s vanilkovými rohlíčky — Čaje pro zdraví — Bylinková směs na jarní nachlazení — Čajovník a kávovník — Jablečný čaj
Králík
I. řada
Úvod — Chov králíků — Králíci na výstavu — Králík na hořčičném medu — Co naše babičky nosily — Jak pečovat o králíka