Svérázná kuchařka a bloggerka opět na cestách – tentokrát za vůněmi a chutěmi největší země Střední Ameriky. Režie R. Karko

Mexická gastronomie patří mezi nejzajímavější na světě. V listopadu 2010 byla tradiční mexická kuchyně zařazena na seznam nehmotných památek lidstva UNESCO. Přesto stále patří k těm méně zprofanovaným. Mexiko má obrovskou geografickou rozlohu a snad právě proto oplývá pestrostí kultur a fascinující historií. Celý dnešní díl se točí kolem čokolády. Nemůžeme si nechat ujít přípravu tradiční mexické omáčky, která se z čokolády připravuje. Nazývá se mole, podle aztéckého slova pro omáčku, a znamená pro Mexičany totéž, co pro nás Čechy svíčková. Je velice populární a vyhlášená. Je to dokonce nejmexičtější jídlo vůbec. Jedním z jejích největších milovníků byl prý i malíř Diego Rivera. Kamu se nadchla návštěvou čokoládové plantáže i džungle. Celý štáb konečně potkal déšť, což po mnoha dnech sucha byla velmi příjemná změna.

Stopáž27 minut
Rok výroby 2018
 P ST AD HD
ŽánrMagazín