Kamu se vydává do jedné z nejnebezpečnějších zemí, aby zažila pořádné dobrodružství plné divokých chutí a barev!

Kuchařka Kamu procestuje jižní část Mexika, pozná místní kulturu a zákulisí restaurací, trhů, pouličních stánků, farem a dalších rozmanitých forem mexického stravování.

Mexická kuchyně je Kamile velmi blízká – mezi Vietnamem a Mexikem vidí z kulinářského hlediska řadu podobností – mexická kuchyně využívá stejné ingredience a množství bylinek – avšak liší se způsobem zpracování, zvyky a kulturou.

V rozsáhlejší první části každého dílu divák spolu s Kamu pozná místní zvyky, tradice, chutě a charakter Mexičanů. Druhá část přiblíží divákům mexickou kulturu v Čechách, kdy Kamu navštíví místní rodiny a restaurace a společně uvaří v českých podmínkách tradiční pokrmy. Celý díl je doplněn Kamiliným komentářem s autentickými vstupy z Mexika. „Mexická gastronomie patří mezi nejzajímavější na světě, je zapsaná dokonce na seznamu nehmotných památek UNESCO, přesto stále patří k těm u nás méně známým. Mexiko má nejen obrovskou geografickou rozlohu, ale oplývá i pestrostí kultur a fascinující historií. Přinášíme proto divákům kulinární putování Kamily Rundusové, která si klade za cíl nejen představit mexickou gastronomii, ale přiblížit i historii Mexika, památky a krásy mayské kultury, národní tradice a představit komplexně tuto úchvatnou zemi,“ říká kreativní producentka Alena Müllerová.

Mapa navštívených míst