26 minut

11. září 2011

Část: Šamanka

Obsah dílu

Muzeum zapomenuté historie — Nové CD skupiny Nisos — Šamanka

Části dílu

00:33
Muzeum zapomenuté historie
    Ústí nad Labem získalo evropskou dotaci ve výši 337 milionů korun na rekonstrukci budovy, která začala v dubnu 2009 a potrvá asi 2,5 roku. Ve zrekonstruovaném muzeu vzniknou výstavní prostory o rozsahu cca 1 500 m², přednáškové místnosti a reprezentační konferenční sál. Součástí muzea bude také knihovna se studovnou. Koncepci připravuje tým ředitelky Collegia Blanky Mouralové.
    06:38
    Rychlý přehled
      10:10
      Nové CD skupiny Nisos
        Svůj recept, jak připravit plněné papriky na řecký způsob, prozradí průvodkyni pořadu Martě Růžičkové zpěvačka skupiny Nisos Sofia Prusali a další člen skupiny a zároveň skvělý kuchař Vangelis Vasilakos. Důvodem je především nové CD, které skupině Nisos právě vyšlo.
        12:20
        Šamanka
          Anisja pochází z Ruské republiky Tuva a v dubnu navštíví naši republiku už podruhé. Je tvůrkyní kamenného ovoo, poutního místa, které zdobí křižovatku polních cest mezi obcemi Přišimasy, Úvaly a Škvorec. Anisja říká, že lidé cítí prázdnotu, která vzniká tehdy, když se společnost příliš zaměří na konzum. Ze života se náhle vytratí duchovní rozměr a člověk začne hladovět. To jsou chvíle, kdy hledá šamana. Anebo je ten člověk nemocný, necítí se dobře. Ovšem fyzické zdraví souvisí s duševním, duchovním stavem člověka. A prostřednictvím nemoci mluví k člověku jeho duše. Češi podle ní hledají svůj vztah k matce Zemi.
          24:58
          Kulturní nabídky
            Přehrát celé video
            Stopáž27 minut
            Další díl
            18. září 2011

            Napište nám