26 minut

Obsah dílu

Pražský arcibiskup mezi piloty v Čáslavi — Olivova proměna trnavské katedrály — Moravsko-slezská křesťanská akademie — Časopis Strom – barvy života — Květoslava Jakubalová

Části dílu

00:59
Pražský arcibiskup mezi piloty v Čáslavi
    Ve středu 23. 3. 2011 navštívil pražský arcibiskup Dominik Duka jako předseda rady ČBK pro duchovní službu v armádě příslušníky 21. základny taktického letectva Čáslav. Setkal se s velením základny, se zástupci obou letek i technického personálu.
    03:52
    Olivova proměna trnavské katedrály
      V moravském Velehradu startuje proměna jednoho z nejvýznamnějších slovenských katolických kostelů. Výtvarník Otmar Oliva pracuje na nové liturgické výzdobě katedrály svatého Jana Křtitele v Trnavě. Práce jsou rozplánovány na tři roky, jejich výsledkem bude v evropských chrámech málo obvyklé spojení tradiční, v tomto případě barokní výzdoby s moderním uměním.
      07:32
      Benefice na podporu dobrovolnictví v sociálních službách v Českých Budějovicích
        Arthur Shopenhauer řekl: „Aby se člověk dozvěděl, kolik štěstí může v životě přijmout, stačí, aby zjistil, kolik může dát“. Citát tohoto slavného muže provázel akci „Dobrovolnictví spojuje“. V Mercury Centru v Českých Budějovicích se představily čtyři organizace – DC ADRA České Budějovice, Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě České Budějovice, Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže České Budějovice a Ústav zdravotně sociální práce Zdravotně sociální fakulty Jihočeské univerzity.
        11:50
        Zemřel sochař Vojtěch Adamec
          Pohřební mši svatou se v pondělí 4. dubna v kostele svatého Jiljí v Praze rozloučila veřejnost s akademickým sochařem Vojtěchem Adamcem – autorem mnoha významných děl. Mezi nimi například vyniká pomník z bronzu, který vytvořil mistr jako poctu Svatému otci Janu Pavlu II. nebo sousoší svatých Vojtěcha a Radima v Libici, na kterém pracoval se svou manželkou Marií. V roce 2008 na Velehradě obdržel Vojtěch Adamec za své životní dílo od České biskupské konference Řád svatých Cyrila a Metoděje.
          12:38
          Moravsko-slezská křesťanská akademie
            Odbornému publiku jistě Moravsko-slezskou křesťanskou akademii představovat nemusíme. Za dvacet let svého působení zvládli její členové uspořádat nespočet přednášek, konferenci a debat nebo vydávat odborný časopis Dialog Evropa XXI. A právě do jeho redakce jsme se s naším štábem vydali.
            15:28
            Časopis Strom – barvy života
              V záplavě nejrůznějších magazínů pro mladé se časopis Strom určený seniorům téměř ztrácí, přesto si za necelý rok své existence našel mnoho čtenářů. Nesnaží se být konkurencí existujících časopisů ani odborným periodikem, naopak, svými články chtějí redaktoři své čtenáře potěšit a povzbudit. Nenajdete tu žádnou politiku ani kontroverzní společenská témata, ale hlavně rozhovory se zajímavými lidmi nebo reportáže z poutavých míst.
              18:08
              Seznamte se – Květoslava Jakubalová – hlavní kaplanka Vězeňské služby ČR
                Pomáhá lidem, kteří buď vlastní vinou, nebo shodou nešťastných náhod ztratili svobodu. Mohou s ní probírat osobní problémy, nebo si jen tak přijít pro radu. Květoslava Jakubalová se věnuje práci vězeňské kaplanky již šestnáct let a setkání s ní je pro vězně mnohdy jediný světlý bod dne. O její práci jsme si s ní povídali za zdmi rýnovické věznice.
                22:52
                Tak to vidím já
                  Fejeton Hany Pirknerové – Úklid
                  Přehrát celé video
                  Stopáž26 minut
                  Další díl
                  17. dubna 2011

                  Přehled dílů

                  735 dostupných
                  Stopáž27 minut

                  21. dubna

                  100 let Husova sboru v Brně-Králově-Poli — Tradiční velikonoční festival — Divadelní soubor Aldente — Želivský klášter

                  21. 4. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  14. dubna

                  Poutní magazín Jana Vávry zavede diváky mimo jiné do Jablonného v Podještědí, saské Žitavy a nedalekého Herrnhutu (Ochranova), který se stal místem znovuzrození Jednoty bratrské.

                  14. 4. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  7. dubna

                  Nový olomoucký arcibiskup Josefa Nuzík — Talk show brněnského biskupství AŽNAVĚKY — Nová kniha teologa Pavla Hoška „Evangelium podle Bohumila Hrabala“ — Eduard Tomáš Šilinger

                  7. 4. 2024 na ČT2
                  Stopáž26 minut

                  24. března

                  850. výročí narození sv. Hedviky — Křížové cesty pod širým nebem — Varhany v klášterním kostele sv. Valentina v Příboře — Den vzácných onemocnění — Templfest

                  24. 3. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  17. března

                  Brněnské divadlo Mikro-teatro — Krasličářka Marcela Hrabovská — Nová křížová cesta ve Vranově nad Dyjí — Nová opera „Komenský“ — Předvelikonoční zamyšlení husitského biskupa Juraje Dovaly

                  17. 3. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  10. března

                  Stanislav Přibyl jako nový litoměřický biskup. Jak prožívá své nové poslání? A co ho kromě hry na varhany a fotografování baví ve volném čase?

                  10. 3. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  3. března

                  Divadelní inscenace Bílá Voda — Výzkum o lidské spiritualitě — Nová kniha historika Václava Nečady Řečický děkanát — Světelský oltář v adamovském kostele svaté Barbory

                  3. 3. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  25. února

                  Svatý Valentýn — Diecézní synoda — Žehnání lidí v „neregulérním“ svazku

                  25. 2. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  18. února

                  Výstava Květy trpělivosti — Páter Albín Jaroslav Kvita — Ceciliánské varhany v Hodolanech — Zpěvačka Monika Kanioková — Charitní středisko Gabriel

                  18. 2. 2024 na ČT2
                  Stopáž27 minut

                  11. února

                  Hagioterapie — Spolek „Respekt a tolerance“ — Centrum Kopretina — Výstava v muzeu v Chrasti

                  11. 2. 2024 na ČT2

                  Křesťanský magazín na sociálních sítích

                  Napište nám