53 minut

7. listopadu 2022

Část: Výzkum na spáleništi v Českém Švýcarsku

Obsah dílu

Změny cen kvůli speciální dani — Dopad mimořádné daně na ceny — Růst českého průmyslu — Válka na Ukrajině — Znárodnění strategických ukrajinských firem — Výměna ruského velitele na Ukrajině — Dohled nad návštěvou české vlády v Kyjevě — Přípravy na stavbu nového úseku D3 — Předvečer supervolebního dne v USA — Dozvuky zákroku na Babišově mítinku — Český překlad knihy Salmana Rushdieho — Kandidáti na prezidenta — Uchazeči o post prezidenta — Plány na změnu volebního systému — Útok na taxikáře — Výzkum na spáleništi v Českém Švýcarsku — Obyvatelé Rokytnice v Orlických horách bez tepla — Ceny tepla a topiva — Zdražování tepla od příštího roku — Jednání světových lídrů o klimatu — Čína vs.Velká Británie kvůli Tchaj-wanu — Dva případy spojil jeden pachatel — Blokáda D2 kvůli kontrolám na hranicích — Kdo převezme úvěry po zkrachovalé Sberbank — Případ Zdeňka Blahuta — Srážka tramvaje s nákladním autem — Migrační politika nové italské vlády — Budoucnost francouzské krajní pravice — Tresty za padělání peněz — Poslední pomoc pro rodiny zasažené tornádem

Části dílu

00:41
Změny cen kvůli speciální dani
    Zavedení daně z mimořádných zisků podle generálního ředitele skupiny ČEZ nezpůsobí další zdražování elektřiny.
    01:19
    Dopad mimořádné daně na ceny
      Naopak firma Seven Energy zdražení proudu kvůli dani z neočekávaných zisků připouští. O dopadech nového odvodu se přou i politici. Vládní strany zvýšení cen neočekávají. Podle opozice je ale reálné.
      04:27
      Růst českého průmyslu
        Navzdory inflaci a drahým energiím zatím průmysl - coby motor české ekonomiky - vykazuje solidní výsledky. V září výroba meziročně rostla o víc než 8 procent. Ještě rychleji než na konci prázdnin.
        07:02
        Válka na Ukrajině
          Boje na Ukrajině pokračují s velkou silou na východní frontě u Bachmutu. Na té jižní se stupňuje napětí v Chersonu: z něj okupační síly evakuovaly většinu civilistů. Podle Kyjeva teď v jejich domech číhají na ukrajinské vojáky. Kreml tvrdí, že do války nasadil už 50 tisíc nových rekrutů.
          09:56
          Znárodnění strategických ukrajinských firem
            Živý vstup zpravodaje Andrease Papadopulose.
            11:55
            Výměna ruského velitele na Ukrajině
              Moskva vyměnila dalšího ze svých nejvyšších vojenských velitelů na Ukrajině. Ruská státní agentura TASS potvrdila, že generálplukovník Alexandr Lapin už nestojí v čele Centrálního vojenského okruhu.
              12:18
              Dohled nad návštěvou české vlády v Kyjevě
                S týdenním odstupem popsala Česká ochranná služba mimořádný režim návštěvy zástupců české vlády na Ukrajině. Počítal s řadou náhradních variant.
                14:45
                Přípravy na stavbu nového úseku D3
                  Živý vstup redaktora Martina Štěpánka.
                  16:16
                  Předvečer supervolebního dne v USA
                    Spojené státy čeká volební superúterý. Stovky milionů Američanů mají zítra možnost ovlivnit podobu Senátu a Sněmovny reprezentantů.
                    18:51
                    Dozvuky zákroku na Babišově mítinku
                      Zákrok policistů proti školákovi na Babišově mítinku v Borovanech byl podle vedení sboru kázeňským přestupkem. Trest ale nepadl. 15letý hoch trpící autismem se tam pokusil odnést reproduktor.
                      19:16
                      Český překlad knihy Salmana Rushdieho
                        Don Quijote místo renesančního Španělska projíždí současnými Spojenými státy v románu Salmana Rushdieho. Kniha britského autora indického původu teď vychází v českém překladu, jako první Rushdieho novinka po srpnovém útoku na spisovatele.
                        21:53
                        Kandidáti na prezidenta
                          Přihlášku k prezidentským volbám podalo do dnešního poledne 14 uchazečů. Podle ředitele odboru voleb to ale už teď vypadá, že až třetina z nich zjevně nesplňuje potřebné náležitosti. Lhůta na podání potřebných dokumentů uplyne zítra v 16 hodin.
                          24:40
                          Uchazeči o post prezidenta
                            Nasbírané podpisy od občanů předal dnes ráno na Ministerstvo vnitra taky Tomáš Březina.
                            25:24
                            Plány na změnu volebního systému
                              Podle ministra vnitra by lednové volby měly být těmi posledními prezidentskými, kdy lidé dostanou tolik lístků, kolik je kandidátů. Novela plánuje zavést jeden společný lístek, na kterém by lidé zaškrtli svého favorita. Týkalo by se to i hlasování do Senátu.
                              26:35
                              Útok na taxikáře
                                Policie zveřejnila záběry útočníka, který začátkem září napadl taxikáře a rozbil mu auto. Pátrá po něm. Incident se stal v pražských Holešovicích, kam se útočník nechal odvézt. Konflikt vznikl při placení. Muž vylezl z auta a začal ho rozbíjet. Řidič použil slzný plyn. Za snahu odvrátit útok schytal ránu lahví do hlavy a řadu kopanců.
                                27:02
                                Výzkum na spáleništi v Českém Švýcarsku
                                  Enormní zájem o rozsáhlé spáleniště po požáru v Českém Švýcarsku. Místo už zkoumají desítky vědců. Podle nich je to jedinečná příležitost v rámci celé střední Evropy. Vědecké týmy doprovází strážci národního parku, pohybovat se spáleným lesem je totiž stále velmi nebezpečné.
                                  29:09
                                  Obyvatelé Rokytnice v Orlických horách bez tepla
                                    Bez tepla a teplé vody zůstává asi tisíc lidí v Rokytnici v Orlických horách. Společnost Ekoenergy Moravia dodávky přerušila v sobotu. Důvodem je spor s městem o cenu a doplatek za letošní rok.
                                    31:35
                                    Ceny tepla a topiva
                                      Dálkové teplo dál zdražuje. Na řadě míst výrazně. Třeba v Brně zaplatí průměrná domácnost o 15 set korun měsíčně navíc. V Jablonci nad Nisou už od září zdražil jeden GJ o 1200 korun.
                                      32:42
                                      Zdražování tepla od příštího roku
                                        Zdražovat bude od příštího roku většina tepláren - dotkne se to skoro čtyř miliónů zákazníků. Třeba ČEZ Teplárenská dnes oznámila, že zvedne ceny průměrně o 20 procent.
                                        35:19
                                        Jednání světových lídrů o klimatu
                                          Klimatický summit v egyptském Šarm aš-Šajchu naplno odstartoval. Zástupci zemí z celého světa jednají, jak snížit emise skleníkových plynů. Podle řady řečníků se musí na zpomalení oteplování planety podílet všichni, rozvojové ekonomiky ale požadují po bohatých státech kompenzace. Český premiér na konferenci reprezentuje i Evropskou unii.
                                          37:32
                                          Čína vs.Velká Británie kvůli Tchaj-wanu
                                            Čína kritizovala plánovanou návštěvu britského ministra zahraničního obchodu Grega Handse na Tchaj-wanu. S prezidentkou ostrovního státu má v tomto týdnu jednat o posílení už tak úzkých obchodních vazeb.
                                            37:55
                                            Dva případy spojil jeden pachatel
                                              Chtěl zaútočit na školu, ale neuspěl. Zabil proto náhodného člověka, a pak spáchal sebevraždu. Pardubičtí policisté vyřešili případ studenta, který se minulý pátek pokusil odpálit improvizovanou bombu na chemické průmyslovce, kterou navštěvoval.
                                              39:51
                                              Blokáda D2 kvůli kontrolám na hranicích
                                                Blokádou dálnice D2 protestovali slovenští dopravci proti českým kontrolám zaměřeným na nelegální migranty. Pokud se budou na přechodech dál tvořit kolony, chtějí dopravu zastavit znovu v pátek.
                                                41:45
                                                Kdo převezme úvěry po zkrachovalé Sberbank
                                                  Úvěry po zkrachovalé Sberbank CZ nejspíš získá Česká spořitelna. Insolvenční správkyně s ní podepsala smlouvu o smlouvě budoucí. Kupní cena přesahuje 41 miliard korun.
                                                  42:05
                                                  Případ Zdeňka Blahuta
                                                    Exnáměstek ředitele civilní rozvědky před soudem. Podle obžaloby Zdeněk Blahut vyvedl z tajné služby sto devadesát milionů korun pod záminkou, že jde o peníze určené na záchranu českého občana vězněného v Africe.
                                                    44:04
                                                    Srážka tramvaje s nákladním autem
                                                      Dopravu na pražských Vinohradech dopoledne zablokovala nehoda. Ve Francouzské ulici se před půl desátou střetly tramvaj a nákladní auto. Pět linek MHD mezitím muselo na zhruba hodinu a půl změnit trasu.
                                                      44:23
                                                      Migrační politika nové italské vlády
                                                        Několik set migrantů zůstává zablokovaných na lodích u sicilského přístavu Katánie. Tamní úřady jim nepovolily vstup na italské území. Kapitáni dvou humanitárních plavidel teď odmítají odplout a označují rozhodnutí Říma za nezákonné. Za patovou situací stojí přísná migrační politika nové pravicové vlády Giorgi Meloniové.
                                                        46:59
                                                        Budoucnost francouzské krajní pravice
                                                          Francouzská krajní pravice má nového lídra. Do čela Národního sdružení se po Marine Le Penové postavil europoslanec Jordan Bardella. 27letý politik chce navázat na úspěch strany v parlamentních volbách a získat pro ni ještě větší politickou roli než dosud.
                                                          49:14
                                                          Tresty za padělání peněz
                                                            Za padělání peněz tresty od šesti do devíti let vězení. Krajský soud v Olomouci je uložil pěti mužům, kteří v roce 2014 připravovali výrobu falešných eurobankovek v hodnotě zhruba půl miliardy.
                                                            49:49
                                                            Poslední pomoc pro rodiny zasažené tornádem
                                                              Poslední čtyři rodiny z obcí zasažených tornádem, které dosud čekaly na finanční pomoc od státu, už si můžou oddechnout. Jihomoravský kraj už má všechny podklady, aby peníze od Ministerstva průmyslu a obchodu vyplatil. Lidé by je měli mít na účtech nejpozději příští týden.
                                                              Přehrát celé video
                                                              Stopáž54 minut
                                                              Další díl
                                                              8. listopadu 2022

                                                              Přehled dílů

                                                              Stopáž54 minut

                                                              17. května

                                                              Zdravotní stav slovenského premiéra — Headlines — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                                              17. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              17. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              17. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              16. května

                                                              Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                                              16. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              16. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              16. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž55 minut

                                                              15. května

                                                              Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                                              15. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž55 minut

                                                              15. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              15. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              14. května

                                                              Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Pokuta pro Björna Höckeho — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                                              14. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              14. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              14. 5. 2024 na ČT24
                                                              Stopáž54 minut

                                                              13. května

                                                              Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Proces s Trumpem — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                                              13. 5. 2024 na ČT1
                                                              Stopáž54 minut

                                                              13. května

                                                              Znakový jazyk a skryté titulky

                                                              13. 5. 2024 na ČT24

                                                              Události na sociálních sítích

                                                              Napište nám