47 minut

16. května 2016

Část: Svatojánské slavnosti Navalis

Obsah dílu

Hádky o zdravotnictví — Peníze ve zdravotnictví — Radikálové v belgické armádě — Migrace podle OSN — Kritika za výroky o uprchlících — Kauza dieselgate v Česku — Noví členové bankovní rady ČNB — Premiér Sobotka o konci těžby uranu na Vysočině — Zbraně pro libyjskou armádu — Stalinova socha zpět na Letné — Vyšetřování uvnitř policie — Vězení pro bývalého policistu — Nižší poplatky díky třídění odpadu — Přerušení trestu Romana Janouška — Porod doma nebo v nemocnici? — Lákání investorů do Česka — Práce po mateřské dovolené — Rozpad brněnské koalice — Francouzské odškodnění pro oběti holocaustu — Zabavený kokain v Kolumbii — Častější úklid silnic vyčistí i vzduch — 100 let dohody přepisující mapu Blízkého východu — Oslavy narozenin Alžběty II. — Svatojánské slavnosti Navalis

Části dílu

00:37
Hádky o zdravotnictví
    Boj o nemocnice a o to, kolik budou zdravotníci brát, se mezi koaličními politiky rozhořel naplno. Premiér, ministr zdravotnictví i ministr financí navštěvují nemocnice. Slibují růst platů o deset procent.
    05:14
    Peníze ve zdravotnictví
      Hostem Událostí je šéf lékařské komory Milan Kubek.
      07:58
      Radikálové v belgické armádě
        Belgická armáda podezírá 60 svých vojáků, že mají myšlení islámských extremistů. Zjistila to na základě prověřování vojenského zpravodajství. Belgická armáda hraje stále větší roli v belgickém království.
        10:32
        Migrace podle OSN
          Vracení migrantů nefunguje, varuje OSN. Podle světové organizace by mělo nejpostiženějším státům pomáhat víc zemí, a to penězi i samotným přesídlováním.
          11:09
          Kritika za výroky o uprchlících
            Židovská obec v Praze a Federace židovských obcí v České republice se dnes ohradily proti dvěma projevům, které včera zazněly na Terezínské tryzně. Proslov šéfa Českého svazu bojovníků za svobodu označily kvůli výrokům o uprchlících za xenofobní.
            13:35
            Kauza dieselgate v Česku
              16:36
              Noví členové bankovní rady ČNB
                Prezident Miloš Zeman zítra jmenuje nové členy rady České národní banky. Stanou se jimi ekonom a analytik Vojtěch Benda a Tomáš Nidetzký, který se věnuje hlavně pojišťovnictví.
                16:57
                Premiér Sobotka o konci těžby uranu na Vysočině
                  Živý vstup redaktora Radovana Daňka.
                  18:43
                  Zbraně pro libyjskou armádu
                    Světové velmoci můžou podpořit výjimku z embarga a vyzbrojit libyjskou vládu národní jednoty. Dohodly se na tom při jednání ve Vídni. Zbraně má země použít na boj proti radikálním islamistům.
                    19:01
                    Stalinova socha zpět na Letné
                      Na Letnou se na příštích několik dní vrátí Stalinův pomník. Částečná kopie sochy vznikla pro chystaný film České televize Monstrum. Režisér Viktor Polesný v něm zachycuje tragický osud autora pomníku Otakara Švece.
                      21:49
                      Vyšetřování uvnitř policie
                        Zátah v řadách policie má další oběť. Vedení pražských žalobců odstavilo od všech trestních kauz státní zástupkyni Dagmar Máchovou. Detektivové protimafiánského útvaru minulý týden prohledávali její kancelář.
                        24:21
                        Vězení pro bývalého policistu
                          Bývalý ředitel městské policie ve Šternberku Pavel Pospíšil půjde na čtyři roky do vězení za to, že kradl peníze vybrané z parkovacích automatů. Rozhodl o tom dnes olomoucký okresní soud.
                          25:04
                          Nižší poplatky díky třídění odpadu
                            V řadě měst se blíží termín na zaplacení poplatku za komunální odpad. Poslední dva týdny zbývají třeba v Českých Budějovicích, v Uherském Hradišti nebo v Brně. Tam, díky lepšímu třídění, zaplatí někteří občané méně než loni.
                            27:00
                            Přerušení trestu Romana Janouška
                              Lékařská komise Vězeňské služby navrhla odsouzenému Romanu Janouškovi roční přerušení trestu ze zdravotních důvodů. Definitivně o tom ale rozhodne soud. K tomu teď příslušný návrh míří.
                              27:22
                              Porod doma nebo v nemocnici?
                                Porodní asistentky požadují, aby mohly přivádět děti na svět bez přítomnosti lékařů v porodních domech a aby takový porod hradily zdravotní pojišťovny. Podle ministerstva zdravotnictví je debata na odborné úrovni možná.
                                29:53
                                Lákání investorů do Česka
                                  Česká ekonomika poroste ještě pomaleji, než se očekávalo na začátku roku. Vyplývá to z dat Mezinárodního měnového fondu. Odhad růstu HDP tak klesl z dvou a půl procenta na 2,2. Důvodem je pomalý nástup investic, které do Česka proudí.
                                  33:44
                                  Práce po mateřské dovolené
                                    Nejen nedostatek kvalifikované síly, ale i vyčlenění žen z pracovního trhu je škraloupem tuzemské ekonomiky. Stát podle sociologů dostatečně nemotivuje matky po rodičovské dovolené, aby rychle naskočily do práce.
                                    36:21
                                    Rozpad brněnské koalice
                                      Brněnská koalice dnes po měsíci krize definitivně skončila - lidovci totiž oznámili svoji rezignaci na funkce ve vedení města. Odchází náměstkyně, dva radní a předseda finančního výboru.
                                      37:48
                                      Francouzské odškodnění pro oběti holocaustu
                                        Do konce měsíce se můžou Američané, kteří přežili holocaust, přihlásit u ministerstva zahraničí USA se žádostmi o odškodnění - jde o lidi, které vlaky francouzských státních drah přepravovaly do koncentračních táborů.
                                        39:25
                                        Zabavený kokain v Kolumbii
                                          Osm tun kokainu zabavila kolumbijská policie u hranic s Panamou. Jde o největší množství nalezené drogy. Cena takového množství by se na černém trhu mohla vyšplhat v přepočtu až na 5,7 miliardy korun.
                                          39:45
                                          Častější úklid silnic vyčistí i vzduch
                                            Na cesty v Moravskoslezském kraji vyjely čisticí vozy i dnes. Vybrané silnice tu neuklízí jen dvakrát ročně, jak ukládá zákon, ale šestkrát, aby regionu ulevily od prachu v ovzduší.
                                            41:26
                                            100 let dohody přepisující mapu Blízkého východu
                                              Přesně před sto lety si uprostřed první světové války Británie a Francie rozdělily vliv v Orientu a položily základ dnešních hranic.
                                              43:54
                                              Oslavy narozenin Alžběty II.
                                                Britská královna Alžběta II. pokračuje s oslavami svých 90. narozenin. Tentokrát pro ni rodina uspořádala na panství ve Windsdoru přehlídku koní. Na místo panovnice dorazila v historickém kočáře.
                                                44:10
                                                Svatojánské slavnosti Navalis
                                                  Živý vstup redaktorky Mariany Kopecké.
                                                  Přehrát celé video
                                                  Stopáž47 minut
                                                  Další díl
                                                  17. května 2016

                                                  Přehled dílů

                                                  Stopáž55 minut

                                                  19. dubna

                                                  Headlines — Jednání o reformě penzí — ANO zrušilo jednání s koalicí a prezidentem — Cíle důchodové reformy — Populační vývoj a důchodový systém — Útoky v Íránu — Sankce na izralské osadníky — Přiznání k dani elektronicky — Obvinění v kauze brněnských bytů — Speed Marathon 2024 — Měření rychlosti na silnicích — Boje na Ukrajině — Jednání EU s Británií — Oslavy šéfa brněnské filharmonie — Iniciativa Poslední adresa připomíná hrdiny minulé doby — Volby do Evropského parlamentu — Maďarská strana Fidesz zahájila kampaň — Kázeňské řízení s ředitelem Policie v Hradci Králové — Andrej Babiš se rozvádí — Stavba metra D — Vítězové cen Magnesia litera — Nejprodávanější knihy — Nový díl románu Šikmý kostel — Jednání sněmovny — Rychlodráha na letiště — Leyenová ve Finsku — Posilování obrany pobaltský zemí — Podezřelí z útoku na Leonida Volkova — Čištění Labe — Vysoké ceny moderních léků — Oběti záplav v Dubaji — Volby v Indii — Dárci kostní dřeně — Záchrana hnízd Čejky chocholaté

                                                  19. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  19. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  19. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž56 minut

                                                  18. dubna

                                                  Akutní péče v ČR — Snížení poštu akutních lůžek — Průměrná délka hospitalizace — Dostupnost zdravotní péče — Výsledky summitu EU — Situace na Blízkém východě — Zdražování pohonných hmot — Migrační politika EU — Kritika migračního zákona v Británii — Protesty v Gruzii — Herec Hofmann dabuje sám sebe — Novinky v Portálu občana — Následky povodní v Dubaji — Úspory díky fotovoltaice a tepelným čerpadlům — Tendr na automatizované soupravy metra — Zastávky na znamení v Praze — Po teplém počasí přišlo ochlazení — Výhled na další dny — Vliv prudkých změn počasí na zdraví — Žatec je historickým městem roku — Policejní cvičení před hokejovým šampionátem — Koncert v Teplicích — Hlasování o pomoci Ukrajině a Izraeli v USA — Slovenská veřejnost přispívá na nákup munice pro Ukrajinu — Zadržení Rusů podezřelých ze sabotáže — Problémy společnosti Kovosvit — Zákon o lobbingu — Zájem o startovací byty v Pardubicích — Trest za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích — Vítězný snímek World Press Photo — Připomínka českých vězňů z Buchenwaldu — Zborcení fasády historické burzy v Kodani — Oprava silnice u Bečova nad Teplou — Vyhlášení cen Magnesia Litera

                                                  18. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž56 minut

                                                  18. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  18. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Dodávky zbraní Ukrajině — Česká iniciativa ke koupi munice — Dělostřelecká munice pro Ukrajinu — Mimořádný summit EU — Senát o sňatcích homosexuálních párů — Partnerství pro stejnopohlavní páry — Problémy společnosti Kovosvit — Příplatky pro policisty — Ceny výrobců — Uložiště jaderného odpadu — Filmová turistika — Prezident ve Zlínském kraji — Záplavy v Dubaji — Účastníci StarDance — Nové varhany pro katedrálu sv. Víta — Omluva Zemana Šarapatkovi — Pěstování jahod — Obezita v Česku — Jednání sněmovny — Zájem o pomoc lidem bez domova — Ruské ztráty ve válce na Ukrajině — Emigrace lidí z Ruska — Hašení požáru burzy v Kodani — Lanovka na Ještěd — Trest za vraždu — Více praxe pro studenty učitelství — Prodej Hanáckých kasáren — Praha 6 hledá náhradu za sochu maršála Koněva — Nárok na opakování přijímacích zkoušek — Rekvalifikace ukrajinských uprchlíků — Vzpomínka na Petra Hapku

                                                  17. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž54 minut

                                                  17. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  17. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Schůzka premiéra Fialy s Bidenem — Vojenská pomoc Ukrajině a Izraeli — Setkání s krajany a návštěva utkání NHL — Jednání poslanecké sněmovny — Ceny řezaných květin — Provoz Liberty Ostrava — Kniha připomíná dílo a život Vladimíra Boudníka — Izraelská odveta za útok Íránu — Slovenský premiér odmítl evropský migrační pakt — Vyšetřování útoku v Sydney — Soud s psychiatrem Cimickým — Podpora biodiverzity v české krajině — Autobusy v Praze by od léta mohly zastavovat pouze na znamení — Do hor se vrátila zima — Změny v zákoníku práce — Vývoj nezaměstnanosti — Návrat do práce po rodičovské dovolené — Jednání o zdanění tichého vína — Přijímací zkoušky na gymnázia — Konference konzervativců a nacionalistů v Bruselu — Vztahy Číny a Německa — Prezident ve Zlínském kraji — Návštěva prezidenta Pavla ve Zlínském kraji — Podvodné vstupenky na MS v hokeji — Požár burzy v Kodani — Nedostatek kapitánů pro přívozy — Spory o nová kasína v Chrášťaněch u Prahy — Rozpad liberecké koalice — Začala rybářská sezona

                                                  16. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  16. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  16. 4. 2024 na ČT24
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Premiéra Fialu čeká jednání v Bílém domě — Ekonomická spolupráce USA a ČR — Schůzka Bidena s Fialou — Dar pro prezidenta Bidena — Odbory chystají protesty proti vládě — Rozdíly v příjmech mezi ženami a muži — Rezignace libereckého náměstka — Inscenace Štíři z února — Následky íránského útoku na Izrael — Dopady útoku — Tenisový svaz má vrátit dotace — Přípravy nového ročníku StarDance — Šíření černého kašle — Výhrady Evropské komise ke krokům slovenské vlády — Péče o lidi s poruchou autistického spektra — Plán na stavbu kasina v Chráštanech — Občané chtějí referendum o kasinu — Hazard v Česku — Soud s americkým exprezidentem Trumpem — Stížnosti na dristribuci léků — Výuka autoškoly ve virtuální realitě — Oprava historické kašny v Táboře — Vloupání do domů — Lužní lesy pod ochranou CHKO — Rvačka v gruzínském parlamentu — Pět let od požáru katedrály Notre-Dame — Koncert Collegia 1704

                                                  15. 4. 2024 na ČT1
                                                  Stopáž55 minut

                                                  15. dubna

                                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                                  15. 4. 2024 na ČT24

                                                  Události na sociálních sítích

                                                  Napište nám