49 minut

30. července 2013

Část: Přetočené tachometry

Obsah dílu

Headlines — Podpora úřednického kabinetu? — Odvolání ředitele ČD — Česko sčítá škody po bouřce — Ničivý déšť v Raspenavě — Smrt českých turistek v Egyptě — Rozsudek v kauze WikiLeaks — Exministr Vondra u výslechu v kauze Nagyová — Loďaři za pomoci hasičů vytáhli na břeh ztroskotanou nákladní loď. — Nekalé praktiky obchodníků — Detaily ze spisu Dahlgren — Zdražování mléka — Cesta mléka na prodejní pulty — Legalizace prostituce? — Soud s bostonským mafiánem — Přetočené tachometry — Záchrana zchátralého lunaparku — Režisérský filmový debut Miroslava Krobota

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:40
    Podpora úřednického kabinetu?
      Tábor příznivců Miroslavy Němcové se rozrůstá. Před případným druhým pokusem o sestavení vlády by k deklarované stojedničce mohly přibýt další 4 podpisy.
      03:47
      Odvolání ředitele ČD
        Ministrem dopravy obměněná dozorčí rada Českých drah dnes odvolala celé představenstvo společnosti včetně jeho předsedy Petra Žaludy. Ve funkci generálního ředitele zatím zůstává.
        09:32
        Česko sčítá škody po bouřce
          Jeden život si v Česku vyžádaly ničivé bouřky. Hasiči museli zasahovat desetkrát častěji než obvykle. Za poslední noc vyjeli k 15 stovkám případů.
          13:13
          Ničivý déšť v Raspenavě
            Přívalové deště postihly nejvíc Frýdlantský výběžek. V Raspenavě, kde napršelo až 130 litrů vody na metr čtvereční, se škody jen na obecním na majetku odhadují na 50 milionů korun.
            14:52
            Smrt českých turistek v Egyptě
              V Egyptě zemřely dvě Češké turistky. Šlo o šestatřicetiletou ženu z Karviné a její osmiletou dceru. Našli je mrtvé ráno v hotelovém pokoji v letovisku Hurghada.
              17:40
              Rozsudek v kauze WikiLeaks
                Vojenský soud vynesl verdikt v případu největšího informačního úniku v historii USA. Obžalovaný Bradley Manning nepomáhal nepříteli, když předal serveru WikiLeaks na 700 tisíc tajných dokumentů a videí.
                20:34
                Exministr Vondra u výslechu v kauze Nagyová
                  Vyšetřování údajného zneužití vojenské rozvědky v kauze exšéfky kabinetu premiéra Jany Nagyové by mělo skončit do měsíce. Řekl to olomoucký vrchní státní zástupce Ivo Ištvan.
                  23:25
                  Loďaři za pomoci hasičů vytáhli na břeh ztroskotanou nákladní loď.
                    Ta se potopila ve čtvrtek poblíž Ústí nad Labem. Do loděnic doplula se čtyřmi ucpanými dírami v trupu. Na řece je stále sucho a vodohospodáři kvůli přejezdu lodi museli vyvolat umělou vlnu.
                    25:09
                    Nekalé praktiky obchodníků
                      Ani milionové pokuty neodradily obchodníky od nelegálních praktik na předváděcích akcích. ČOI označila výsledky kontrol z první poloviny letošního roku za alarmující.
                      27:03
                      Detaily ze spisu Dahlgren
                        Konkrétní – a dosud neznámé - detaily přináší žádost o vydání Kevina Dahlgrena, kterou ČT získala u amerického soudu.
                        29:13
                        Zdražování mléka
                          Ceny mléka opět prudce rostou. Momentálně jsou nejvýš za posledních pět let.
                          33:15
                          Cesta mléka na prodejní pulty
                            Než se mléko dostane z farmy do obchodu, cenovka se ještě dvakrát zvýší. Mlékárna nakoupí litr čerstvého za osm korun, litr baleného polotučného mléka prodá supermarketům už za 16 korun. Řetězec ho pak zákazníkovi nabízí za 22.
                            34:28
                            Legalizace prostituce?
                              Legální zóny, kde je možné provozovat prostituci - řeší je novela zákona, kterou se zítra bude zabývat vláda. Mohla by i zakázat vystavování nahých dívek ve výlohách nočních klubů.
                              36:59
                              Soud s bostonským mafiánem
                                Americký Boston s napětím sleduje proces s legendou tamějšího podsvětí. Před soudem stojí obávaný mafiánský boss James Bulger. Podle obžaloby zabil od 70. do 90. let 19 lidí.
                                39:27
                                Přetočené tachometry
                                  Devět z deseti kontrolovaných autobazarů nabízelo podle obchodní inspekce auta s přetočenými tachometry. Podvody se nepoctivým prodejcům vyplácejí.
                                  41:27
                                  Záchrana zchátralého lunaparku
                                    Dřív největší zábavní park východního Německa. Teď ruina uprostřed velkoměsta, která se mění v divočinu. Berlínský Spreepark chátrá už 10 let.
                                    45:44
                                    Režisérský filmový debut Miroslava Krobota
                                      Díra u Hanušovic – název snímku, který v těchto dnech natáčí na Jesenicku Miroslav Krobot. Známý divadelní režisér, dramatik a herec teď poprvé v životě stanul za kamerou.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž48 minut
                                      Další díl
                                      31. července 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž55 minut

                                      2. května

                                      Headlines — Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndrom — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                      2. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      2. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      2. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      1. května

                                      Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                      1. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      1. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      1. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      30. dubna

                                      Důchodová reforma — Reforma penzí — Zvyšování průměrného důchodu — Vláda schválila reformu penzí — Peníze na jaderný blok v Dukovanech — Stavba jaderných reaktorů — Vývoj hrubého domácího produktu — Česko slaví 20 let v EU — Koncert k 20. výročí vstupu ČR do EU — Pavel Tuleja kandidátem na ministra — Pavel Tuleja — Tendr na provoz vlaků — Karel III. se po týdnech vrátil na veřejnost — Kolumbijská univerzita vylučuje protestující studenty — Česko posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím — Stezka na Olšině je znovu otevřená — Pálení čarodějnic — Hasiči varují před rizikem požárů — Požár u Horní Cerekve — Omezení kvůli suchu v Českém Švýcarsku — Největší rizika požárů — Přísnější dohled nad nevládním sektorem na Slovensku — Piráti představili kampaň do Evropských voleb — Pobrexitové kontroly — Dostupnost antikoncepce v Polsku — Střelba v Severní Karolíně — Veřejná koupaliště se chystají na sezónu — ÚOCHB v Bostonu — Sraz českých a moravských zvoníků

                                      30. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      30. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      30. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      29. dubna

                                      Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                      29. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      29. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      29. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      28. dubna

                                      Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                      28. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      28. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      28. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám