49 minut

6. května 2013

Část: Razie v sídle protikorupční policie

Obsah dílu

Konec anonymních akcií? — Proces s neonacistkou — Spor o autorství amnestie — Konec projektu sKaret? — Chemický útok v Sýrii — Protest proti Hitlerovým sochám — Razie v sídle protikorupční policie — Boj o zámek Štiřín — 10měsíční kojenec s transplantovanými játry — Týden po výbuchu plynu v pražské Divadelní ulici — Válka o potraviny — Změny v preferencích zákazníků? — Další vlna státních dluhopisů — Textilní boom v Bangladéši — Návrat lososů do českých řek — Cyrilo - metodějská mánie — Zneužívání cizinců bohatými ze Saúdské Arábie — Kafka v komiksu

Části dílu

00:37
Konec anonymních akcií?
    Finále snahy o zrušení anonymních akcií v Česku – rozhodnout o něm má zítra sněmovna. Snahy odstřihnout firmy s nejasnými vlastníky od veřejných peněz trvají už léta. Teď se předloha o regulaci akcií poslancům vrací ze Senátu.
    06:14
    Proces s neonacistkou
      Začal jeden z největších procesů v německých dějinách. Před mnichovským soudem stanulo 5 neonacistů – a v první řadě s Beatou Zschäpeovou.
      08:50
      Spor o autorství amnestie
        Prezident Miloš Zeman vstoupil do sporu o to, kdo připravil lednovou amnestii. Prohlásil, že jedním z otců kritizovaného bodu je Pavel Hasenkopf - právník a poradce Václava Klause.
        15:24
        Konec projektu sKaret?
          O pokračování nebo ukončení projektu sKaret rozhodne pracovní skupina. Jak dlouho budou zástupci ministerstva, úřadu práce a České spořitelny řešení hledat, ministryně Ludmila Müllerová neřekla.
          16:02
          Chemický útok v Sýrii
            Vyšetřovací tým OSN přišel s překvapivým obviněním: za nedávným útokem chemickými zbraněmi údajně nestojí vláda, ale povstalci. Experti se odvolávají na svědectví, přímý důkaz zatím chybí.
            18:26
            Protest proti Hitlerovým sochám
              Sochy ze soukromé sbírky Adolfa Hitlera jsou opět v úkrytu. Na česko-rakouské Zemské výstavě ve Vyšším Brodě vydržely jen několik hodin, pak je pořadatele museli uklidit. Návštěvníci proti jejich vystavení ostře protestovali.
              20:49
              Razie v sídle protikorupční policie
                Generální inspekce bezpečnostních sborů zabavila v sídle protikorupční policie dokumenty a spisy ke kauze Ředitelství silnic a dálnic.
                22:57
                Boj o zámek Štiřín
                  Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg odvolal ředitele zámku Štiřín, Václava Hrubého. Jako důvod uvedl nespokojenost s hospodařením. Není tajemstvím, že Ministerstvo usiluje o prodej zámku – a Hrubý mu bránil.
                  24:04
                  10měsíční kojenec s transplantovanými játry
                    V pořádku. Takový verdikt slyšeli poprvé po pěti měsících od operace rodiče nejmladšího dítěte s transplantovanými játry.
                    26:18
                    Týden po výbuchu plynu v pražské Divadelní ulici
                      Do škol, které sídlí v těsné blízkosti výbuchu, se vrátili studenti. I když některé učebny zůstávají dál zavřené - fakulty ještě v následujících dnech čeká úklid, ten by ale výuku neměl výrazně omezit.
                      28:21
                      Válka o potraviny
                        Ministr zemědělství Petr Bendl pozval do Prahy svůj protějšek z Polska, aby společně hledali nápravu v otázce potravinových kauz.
                        31:54
                        Změny v preferencích zákazníků?
                          Že tuzemští zákazníci v příhraničí své nákupní zvyklosti nemění, potvrzuje i reportérka Pavla Daňková. Natáčela v Českém a Polském Těšíně.
                          34:24
                          Další vlna státních dluhopisů
                            Ministerstvo financí vydá další dluhopisy pro domácnosti. Plánuje, že by si jich Češi mohli tentokrát koupit až za 20 miliard korun. S jejich prodejem se začne 13. května.
                            36:53
                            Textilní boom v Bangladéši
                              Už skoro 660 těl vytáhli záchranáři z trosek budovy u bangladéšské Dháky. Neštěstí vyvolává řadu otázek nad vývozem levného textilu do Evropy a Ameriky.
                              39:30
                              Návrat lososů do českých řek
                                Do několika vybraných přítoků Labe začali vysazovat dobrovolníci plůdek lososa obecného. Ekologové spolu s rybáři se tak pokoušejí vrátit lososa do řek.
                                41:33
                                Cyrilo - metodějská mánie
                                  Na největší církevní oslavy letošního roku - 1150 výročí od příchodu Cyrila a Metoděje se připravují obce i obchodníci. Některé radnice v centru dění si například objednali sochy věrozvěstů.
                                  43:45
                                  Zneužívání cizinců bohatými ze Saúdské Arábie
                                    Vysoce citlivý případ řeší americké úřady. Diplomata ze Saúdské Arábie podezírají z obchodování s lidmi. V jedné z rezidencí údajně týral filipínské služebné.
                                    45:57
                                    Kafka v komiksu
                                      Pražský rodák Franz Kafka a jeho dílo stále přitahují nejrůznější tvůrce. Jaromír 99 teď dokončil Kafkův Zámek pro londýnské komiksové nakladatelství SelfMadeHero.
                                      Přehrát celé video
                                      Stopáž48 minut
                                      Další díl
                                      7. května 2013

                                      Přehled dílů

                                      Stopáž55 minut

                                      2. května

                                      Headlines — Nižší úroky — ČNB snížila úrokovou sazbu — Výhled celoroční inflace — Snížení úrokových sazeb — Rusko čelí obvinění z používání chemických zbraní — Agresivní aktivity Ruska znepokojují NATO — Mimořádná schůze Sněmovny — Změny v zákoníku práce — Mezi Prahou a Dobříší se rozjel vlak — Nižší úroda ovocnářů — Policie v Tbilisi zasáhla proti demonstrantům — V Číně se propadla dálnice — Igor Orozovič vydal první album — Nominace Pavla Tuleji — V Břeclavi zemřel chlapec po úrazu na hřišti — Poláka po letu z Kolumbie zadrželi v Praze s pěti kily kokainu — Nové trasy a čísla MHD v Ústí nad Labem — Válečný veterán Kafka slaví sto let — Energie zlevňují — Vývoj velkoobchodní ceny elektřiny — Přeplatky za energie — Biden podle průzkumu vede nad Trumpem — Návrh zákona o antisemitismu prošel Sněmovnou reprezentantů — Hospodaření státu — Nadprůměrně teplé počasí — Bezpečnostní úřad má nového šéfa — Začala společná část maturit — Demonstrace proti změnám v RTVS — Lepší kvalita vody v Seině — Příznaky postcovidového syndrom — Otická past na kamiony — Zájem o koupi řopíků klesá — Balet gala v Plzni

                                      2. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž55 minut

                                      2. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      2. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž50 minut

                                      1. května

                                      Česko slaví 20 let v Evropské unii — 20 let Česka v Evropské unii — Vstup Česka do Evropské unie — Rozšíření Evropské unie — Evropská unie po největším rozšíření — Oslavy výročí vstupu do EU — Ruské útoky na Oděsu — Slovenská sbírka na munici pro Ukrajinu — Protesty v Tbilisi — Tramvaje se vrátily na trať mezi Libercem a Jabloncem — Propad cen elektřiny — Výročí Antonína Dvořáka ve Vysoké u Příbramě — USA a další země vyzvaly Hamás k propuštění rukojmích — Pomoc z Turecka do Pásma Gazy — Zemřel Miroslav Macek — Zásahy hasičů kvůli čarodějnicím — Nová metoda operace srdce — Začala turistická sezona — Zájem o letní zájezdy — Češi si za letní dovolenou připlatí — ANO zahájilo kampaň do eurovoleb — Policie vyklidila kampus Kolumbijské univerzity — Polská prokuratura vyšetřuje Orlen — Opravy silnic a chodníků po tornádu — Nová čísla a linky MHD v Ústí nad Labem — Den otevřených dveří na letišti v Náměšti nad Oslavou — Otevření Libavé v rámci akce Bílý kámen — Sankce v souvislosti s válkou na Ukrajině — Výstava Tima Burtona v Obcním domě

                                      1. 5. 2024 na ČT1
                                      Stopáž50 minut

                                      1. května

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      1. 5. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      30. dubna

                                      Důchodová reforma — Reforma penzí — Zvyšování průměrného důchodu — Vláda schválila reformu penzí — Peníze na jaderný blok v Dukovanech — Stavba jaderných reaktorů — Vývoj hrubého domácího produktu — Česko slaví 20 let v EU — Koncert k 20. výročí vstupu ČR do EU — Pavel Tuleja kandidátem na ministra — Pavel Tuleja — Tendr na provoz vlaků — Karel III. se po týdnech vrátil na veřejnost — Kolumbijská univerzita vylučuje protestující studenty — Česko posílí bezpečnostní opatření kvůli sportovním akcím — Stezka na Olšině je znovu otevřená — Pálení čarodějnic — Hasiči varují před rizikem požárů — Požár u Horní Cerekve — Omezení kvůli suchu v Českém Švýcarsku — Největší rizika požárů — Přísnější dohled nad nevládním sektorem na Slovensku — Piráti představili kampaň do Evropských voleb — Pobrexitové kontroly — Dostupnost antikoncepce v Polsku — Střelba v Severní Karolíně — Veřejná koupaliště se chystají na sezónu — ÚOCHB v Bostonu — Sraz českých a moravských zvoníků

                                      30. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      30. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      30. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž54 minut

                                      29. dubna

                                      Případ výbuchů skladů v muničním areálu ve Vrběticích — Objasnění vrbětických explozí — Časová osa událostí ve Vrběticích — Kauza výbuchů ve Vrběticích — Situace na ukrajinských bojištích — Stavba Gigafactory u Dolní Lutyně — Nárůst počtu nakažených černým kašlem — Německý prezident v Česku — Sousoší svatého Vojtěcha, Radima a Radly — Obavy o zatykač na izraelské politické a vojenské špičky — Finanční pomoc pro ovocnáře — Poškozená úroda mrazy — Zrušení dětských nebo interních lůžkových oddělení — Kauza kolem společnosti J.O. Investment — Okradený našel lupiče — Varování před nebezpečím požárů — Platba za využívání internetu — Sdílení osobních údajů na internetu — Jak smazat internetovou stopu — Soud s organizací Říšští občané v Německu — Zadržení Gerarda Depardieu — Víc cyklistů na stezkách i silnicích — NKÚ o Národní sportovní agentuře — Ministr Hladík na Křivoklátsku — Daň z tichého vína — Anonymizace soudních rozhodnut — Novým primátorem Mladé Boleslavi se stal Jiří Bouška — Britsko-irský spor o migranty ze Rwandy — Mezinárodní den tance — Opravy tramvajové tratě v centru Prahy — 110 let od narození Bohumila Hrabala

                                      29. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž54 minut

                                      29. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      29. 4. 2024 na ČT24
                                      Stopáž49 minut

                                      28. dubna

                                      Spotřební daň z nápojů s vysokým obsahem cukru — Zdanění slazených nápojů — Výnos spotřebních daní — Operace v Rafahu — Válka na Ukrajině — Právo spotřebitele na opravu — Kandidáti na post ministra pro vědu a výzkum — Změny v pražské MHD — Vláda o důchodové reformě — Zatčení novinářů v Rusku — Detektivní minisérie Vedlejší produkt — Končíčí čeští europoslanci — Očekávané snížení základní úrokové sazby — Sokolníci pomáhají pacientům — Soudy bez laických přísedících — Počasí v Česku opět ovlivnil prach ze Sahary — Problémy kvůli suchu — Výpadky léků pokračují — Dostupnost a ceny léků v Česku — Doručování léků na předpis — Počet lékáren v ČR — Vzpomínka na masakr v Javoříčku — Zájem cizinců o české občanství — Mráz na francouzských vinicích — Ochrana relikviáře svatého Maura — Trauma v životě českých dětí — Zásahem policie skončil včerejší pražský Majáles — Tisíce pstruhů do krkonošských řek — 680 let od povýšení pražského biskupství na arcibiskupství — Záchrana šlechtického sídla v Uherčicích

                                      28. 4. 2024 na ČT1
                                      Stopáž49 minut

                                      28. dubna

                                      Znakový jazyk a skryté titulky

                                      28. 4. 2024 na ČT24

                                      Události na sociálních sítích

                                      Napište nám