49 minut

28. ledna 2013

Část: Volební týmy sčítají náklady na kampaně

Obsah dílu

Headlines — Klidný začátek nově zvoleného prezidenta — První prezidentův úkol: doplnění Ústavního soudu — Ariel Šaron jeví známky vědomí — Meteorologové varují před náledím — ODS jednala o situaci ve straně po debaklu v prezidentských volbách — Zemřel autor českých bankovek Oldřich Kulhánek — Svědectví války v Afghánistánu — Demonstrace za lepší bydlení pro sociálně slabší — Končí platnost loňské dálniční známky — Neuromarketing v Česku — Volební týmy sčítají náklady na kampaně — Sázky na nového prezidenta — Školy trápí chřipková epiemie — Hledání nevybuchlých pum — Lékař Jaroslav Barták by mohl být souzen i za těžkou újmu na zdraví — Napětí v Egyptě — Fotbalovou Spartu čeká zápas s Chelsea — Stěhování budovy FBI — Výhled na zítřek

Části dílu

00:02
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:58
    Klidný začátek nově zvoleného prezidenta
      Miloš Zeman chce na chalupě na Vysočině zůstat až do jednatřicátého ledna. Po několikaměsíční kampani bude nabírat síly na další schůzky a plánování programu do převzetí funkce. Na Pražském hradě se má s Václavem Klausem vystřídat 8. března.
      07:18
      První prezidentův úkol: doplnění Ústavního soudu
        Už dnes skončil mandát dalšímu ústavní soudci - Jiřímu Muchovi - a nejvyšší instanci tak chybí už tři z patnácti ústavních soudců.
        10:33
        Ariel Šaron jeví známky vědomí
          Lékaři zaznamenali reakce bývalého politika na obrázky a hlas
          12:32
          Meteorologové varují před náledím
            Živý vstup s Veronikou Kabátovou
            14:47
            ODS jednala o situaci ve straně po debaklu v prezidentských volbách
              Živý vstup Vladimíra Keblúška
              18:14
              Zemřel autor českých bankovek Oldřich Kulhánek
                V Praze dnes zemřel umělec, na jehož díla se dívají několikrát denně miliony Čechů. Oldřichu Kulhánkovi bylo 72 let.
                21:06
                Svědectví války v Afghánistánu
                  Pravděpodobně nejsledovanější video z války v Afghánistánu: boj amerického vojáka o život vidělo díky moderním technologiím a internetu přes 23 milionů lidí. Vojín, který všechno natočil kamerou na své přilbě, teď poprvé o všem promluvil.
                  23:17
                  Demonstrace za lepší bydlení pro sociálně slabší
                    Stovka lidí dnes před Ministerstvem práce a sociálních věcí demonstrovala za změny v sociálním bydlení. Poukazovali na to, že především romské a sociálně slabé rodiny často končí v ubytovnách. V horším případě na ulici.
                    25:26
                    Končí platnost loňské dálniční známky
                      Už jen tři dny mají řidiči na výměnu dálniční známky.
                      27:00
                      Neuromarketing v Česku
                        Výrobci řeší, jak pozvednout upadající tržby u svých konkrétních výrobků. Novinkou, která třeba zjistí, jaký tvar lahve nejlíp prodává limonádu, je speciální výzkum chování zákazníků i jejich podvědomých reakcí.
                        29:13
                        Volební týmy sčítají náklady na kampaně
                          Prezidentská volba je minulostí. Skončil tak několikaměsíční maraton volebních týmů prezidentských finalistů. Ty teď začínají sčítat konečné výdaje za kampaň a taky přemýšlet, co se zbylými penězi na volebních účtech - ty by měly putovat na charitu.
                          35:05
                          Sázky na nového prezidenta
                            Prezidentská volba přiměla historicky nejvíc lidí riskovat a vsadit si na svého favorita. Celkem Češi během první přímé prezidentské volby prosázeli přes 50 milionů korun.
                            37:12
                            Školy trápí chřipková epiemie
                              Kromě dětí jsou častěji nemocní i samotní učitelé. Pro školy to znamená velké potíže - kromě suplování navíc musí platit i nemocenskou.
                              39:01
                              Hledání nevybuchlých pum
                                U pardubické rafinerie Paramo začaly dlouho odkládané sanační práce. Pod zemí se přitom můžou nacházet nevybuchlé pumy z druhé světové války.
                                40:46
                                Lékař Jaroslav Barták by mohl být souzen i za těžkou újmu na zdraví
                                  Lékaři Bartákovi hrozí zpřísnění právní klasifikace u tří dalších skutků - maximální výši případného trestu to ale nezmění.
                                  41:07
                                  Napětí v Egyptě
                                    Egyptský prezident přitvrdil v postupu proti demonstrantům - kolem Suezského průplavu platí výjimečný stav a policii doplnila v ulicích armáda. Za posledních 5 dnů je mrtvých už na 50.
                                    43:14
                                    Fotbalovou Spartu čeká zápas s Chelsea
                                      Na dvě stovky fanoušků čekaly od brzkého ráno před stadionem na Letné na vstupenky. Do prodeje šlo právě dnes posledních 500 lístků na domácí utkání fotbalové Sparty s anglickou Chelsea.
                                      45:18
                                      Stěhování budovy FBI
                                        Americký Federální úřad pro vyšetřování čeká revoluce. Bude totiž muset opustit svou slavnou budovu v centru Washingtonu.
                                        47:20
                                        Výhled na zítřek
                                          Reakce na volbu prezidenta; Ústavní soud o odškodném za poškození mozku
                                          Přehrát celé video
                                          Stopáž49 minut
                                          Další díl
                                          29. ledna 2013

                                          Přehled dílů

                                          Stopáž54 minut

                                          17. května

                                          Zdravotní stav slovenského premiéra — Headlines — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                          17. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          17. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          17. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          16. května

                                          Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                          16. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          16. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          16. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž55 minut

                                          15. května

                                          Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                          15. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž55 minut

                                          15. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          15. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          14. května

                                          Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Pokuta pro Björna Höckeho — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                          14. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          14. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          14. 5. 2024 na ČT24
                                          Stopáž54 minut

                                          13. května

                                          Rychlejší růst cen — Inflace v dubnu — Které zboží a služby nejvíce zdražily — Měnová politika ČNB — Ruský postup v okolí Charkova — Nový ruský ministr obrany — Protesty v Tbilisi — Příprava na stavbu nových jaderných bloků — Soud v kauze uplácení kolem rozdělování bytů v Brně — Izraelský postup v Pásmu Gazy — Zemřel Josef Michl — Festival Pražské jaro — Cvičení Lion Effort — Nominace za ČR do Evropské komise — Nehoda kamionu — Zápas hokejové reprezentace se Švýcarskem — Studie o intimním chováním Čechů — Sledování pornografie — Sexuální potíže — Historie seznamek a inzerátů — Premiér Fiala v Římě — Zveřejňování trestních rozsudků — Komplikace v přijimacích zkouškách na SŠ — Převod majetku na obce — Voda u Turowa — Změny ve vyšetřování korupce na Slovensku — Volby v Litvě — Šíření černého kašle — Ocenění webových portálů obcí a měst — Sledování německé strany AfD — Katalánští separatisté ztratili většinu v parlamentu — Proces s Trumpem — Betonování dna pod mostem u Pardubic — Natáčení vánoční pohádky

                                          13. 5. 2024 na ČT1
                                          Stopáž54 minut

                                          13. května

                                          Znakový jazyk a skryté titulky

                                          13. 5. 2024 na ČT24

                                          Události na sociálních sítích

                                          Napište nám