48 minut

3. ledna 2013

Část: Boj proti výrobě pervitinu v Česku

Obsah dílu

Propouštěcí proces pokračuje — Kam se vracejí propuštění vězni — Amnestie osvobodí podezřelé z Progres Investu — Kolik zaplatí stát za amnestii — Klaus nominoval na zástupce ombudsmana bývalou nejvyšší státní zástupkyni Veseckou. — Děti z Newtownu znovu ve škole — Boj proti výrobě pervitinu v Česku — Podvody při transplantacích orgánů v Německu — Nemocnice v nejistotě — Prezidentská volba vrcholí — Hospodaření státu v roce 2012 — Gerard Depardieu ruským občanem — Vyšší DPH v taxametrech — Příspěvkové organizace bez peněz — Začal soud s násilníky v Indii — Komiks v digitální podobě

Části dílu

00:53
Propouštěcí proces pokračuje
    K dnešnímu poledni se na svobodu dostalo 2 927 lidí. Celkem bylo zatím pravomocně rozhodnuto o propuštění 3 687 osob.
    06:36
    Kam se vracejí propuštění vězni
      Trestanci se díky amnestii Václava Klause mohou vracet do svých domovů. Někteří z nich ho ale nemají a nevědí, kam jít.
      10:28
      Amnestie osvobodí podezřelé z Progres Investu
        Současná amnestie zřejmě osvobodí i jednoho ze dvou hlavních podezřelých v případu vytunelovaného chrudimského Progres Investu. Ten měl podle nepravomocného rozsudku škodu klientům nahradit.
        13:26
        Kolik zaplatí stát za amnestii
          Za vyšetřování zastavených kauz zaplatil stát stovky milionů korun. Prodražit se amnestie může i na odškodných, která by teď mohli po státu amnestovaní chtít.
          18:56
          Klaus nominoval na zástupce ombudsmana bývalou nejvyšší státní zástupkyni Veseckou.
            Nominanty Klause jsou Vesecká a Křeček, Senát ještě své dva kandidáty nenavrhl.
            19:16
            Děti z Newtownu znovu ve škole
              Děti ze školy Sandy Hook, kde v polovině prosince zaútočit šílený střelec, se poprvé od tragédie vrátily do lavic. Ale ne do svých tříd. Vyučování pro ně začalo v náhradní budově.
              22:25
              Boj proti výrobě pervitinu v Česku
                Hranice Česka bude hlídat speciální tým složený z českých a polských celníků. Ve velkém k nám totiž ze sousedních zemí putují léky, ze kterých se v Česku vyrábí pervitin.
                24:24
                Podvody při transplantacích orgánů v Německu
                  Lékaři v Lipsku měli desítkám pacientů vypsat chybnou diagnózu a dostali je tak přednostně na operační stůl. Policie vyšetřuje, zda za to doktoři brali úplatky.
                  26:30
                  Nemocnice v nejistotě
                    Smlouvy s pojišťovnami má v novém roce zhruba třetina nemocnic. K obávanému omezení zdravotní péče ale nedošlo.
                    28:57
                    Prezidentská volba vrcholí
                      Posledních 8 dnů zbývá do historicky první přímé volby prezidenta. Kampaně jednotlivých kandidátů finišují.
                      34:15
                      Hospodaření státu v roce 2012
                        Kabinet Petra Nečase loni hospodařil se schodkem 101 miliard korun. To je o 40 miliard lepší výsledek než v roce 2011 a o 4 miliardy lepší číslo, než vláda plánovala.
                        37:06
                        Gerard Depardieu ruským občanem
                          Gérard Depardieu se stal ruským občanem. Naplnil tak své hrozby o odchodu z Francie, která se na ty, kteří vydělají ročně přes milion eur, chystá uvalit zvláštní daň.
                          39:29
                          Vyšší DPH v taxametrech
                            Už třetí den platí vyšší sazby DPH. Velká část taxikářů, kteří daň odvádějí, ale stále ještě nemá správně nastavené taxametry. Jen v Praze jde asi o 1 000 případů.
                            41:34
                            Příspěvkové organizace bez peněz
                              S nedostatkem peněz se perou příspěvkové organizace v Brně. Zvažovat musí i nejmenší výdaje. Magistrát jim nadiktoval, že v letech 2012 a 13 musí ušetřit až 20 procent.
                              43:40
                              Začal soud s násilníky v Indii
                                V případu brutálního napadení mladé dívky v Dillí, který otřásl Indií, padla první obvinění. Indická policie obžalovala z únosu, znásilnění a vraždy pětici mužů. Hrozí jim trest smrti.
                                45:24
                                Komiks v digitální podobě
                                  Oblíbená knížka spisovatele Ivana Vyskočila ze šedesátých let Malý Alenáš ožívá v interaktivní formě jako komiks pro počítače a tablety. Autorem je výtvarník Matyáš Trnka.
                                  Přehrát celé video
                                  Stopáž49 minut
                                  Další díl
                                  4. ledna 2013

                                  Přehled dílů

                                  Stopáž50 minut

                                  18. května

                                  Headlines — Víc pravomocí pro praktiky a pediatry — Všeobecný lékař a předpis léků — Počty vybraných specialistů v Česku — Strůjce atentátu na premiéra Fica ve vazbě — Rozsah poranění Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády — Anonymní výhrůžky politikům — Volby do Evropského parlamentu — Biomasa místo uhlí — Zápas českého týmu na hokejovém MS — Vetování sporného zákona — Útoky Izraele v Pásmu Gazy — Případy vysoce infekčních spalniček — Návykové látky v dobách totality — Válka na Ukrajině — Festival Hrabalovo Kersko — Nové dílo Davida Černého — Aplikace na podporu pohybu dětí — Propady reálných výdělků — Vývoj průměrné mzdy v r. 2023 — Odměny pro zaměstnance — Transparentnost odměňování — Zadržení aktivisté — Napětí v Nové Kaledonii — Setkávání novodobých válečných veteránů — Zájem řidičů o elektromobily — Závody powerboatů — Obvinění kvůli pokácení slavného javoru — Rusko a banky — Sbírka proti rakovině — Festival Mahler - Jihlava — Nové varhany pro kostel Svatého Ducha

                                  18. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž50 minut

                                  18. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  18. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  17. května

                                  Zdravotní stav slovenského premiéra — Headlines — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                  17. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  17. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  17. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  16. května

                                  Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                  16. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  16. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  16. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž55 minut

                                  15. května

                                  Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                  15. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž55 minut

                                  15. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  15. 5. 2024 na ČT24
                                  Stopáž54 minut

                                  14. května

                                  Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Pokuta pro Björna Höckeho — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                  14. 5. 2024 na ČT1
                                  Stopáž54 minut

                                  14. května

                                  Znakový jazyk a skryté titulky

                                  14. 5. 2024 na ČT24

                                  Události na sociálních sítích

                                  Napište nám