36 minut

26. prosince 2011

Část: V Děčíně chátrá technická památka a nikdo neví, co s ní

Obsah dílu

Headlines — Poslanci v radách VZP bez odměn — Tradiční slevy a výměny dárků — Výzvy ke konci krveprolití v Sýrii nepomáhají — Odměny u čerpacích stanic — Nové triky podvodníků — RegioJet nejezdí tak často — Teplý prosinec — 223 otužilců po pětašedesáté ve Vltavě — Silnice I. tříd v Česku jsou čím dál víc nebezpečné — Maďarsko: divadelní hry jen od Maďarů — V Děčíně chátrá technická památka a nikdo neví, co s ní — Další dva bezdomovci nepřežili chladné počasí — Česká města se potýkají s ucpanou kanalizací — 247 živých zvířat chtěl pašovat z Argentiny český občan — Co znamenají reformy na Kubě — Deset let vězení dostal čínský disident Čchen Si — Brazílie je šestou největší ekonomikou světa — Bouře nad Norskem a Švédskem — Trend: na Vánoce za sluncem — V Číně roste tlak na ukončení politiky jednoho dítěte — Před 70 lety, na konci roku 1941, seskočili na území protektorátu tři výsadky z Velké Británie - Anthropoid, Silver A a Silver B — Hřebčín bude vystavovat vzácný kočár

Části dílu

00:22
Headlines
    Přehled zpráv.
    00:59
    Poslanci v radách VZP bez odměn
      Poslanci, kteří zároveň sedí ve správní či dozorčí radě VZP, by od roku 2013 mohli přijít o statisícové odměny. Ministr zdravotnictví chce, aby v orgánech pracovali zadarmo.
      03:37
      Tradiční slevy a výměny dárků
        Na druhý svátek vánoční se lidem opět otevřely některé obchody a podle toho, jak to dnes vypadalo hlavně ve velkých nákupních centrech, nápor zákazníků se svátky neskončil.
        05:46
        Výzvy ke konci krveprolití v Sýrii nepomáhají
          Při pondělních násilnostech zemřelo nejmíň 20 lidí. Do země dorazili pozorovatelé z Ligy arabských států.
          07:40
          Odměny u čerpacích stanic
            Koncem roku firmy své zákazníky pravidelně odměňují. Stejně je tomu i na čerpacích stanicích. Řidičům, kteří u nich natankují nabízejí výhodně, nebo dokonce zdarma alkohol.
            09:28
            Nové triky podvodníků
              Kriminalisté v roce 2011 zaznamenali několik případů dosud neznámých a neobvyklých podvodů. Některé se podařilo objasnit, jiné policisté stále vyšetřují.
              11:29
              RegioJet nejezdí tak často
                Železniční dopravce RegioJet zatím nejezdí mezi Prahou a Ostravou tak často, jak původně chtěl. Místo plánovaných osmnácti vlaků denně jich zatím funguje jen deset.
                11:52
                Teplý prosinec
                  I když je podle kalendáře zima v plném proudu - počasí tomu na většině míst v republice neodpovídá. Meteorologové ale slibují, že s blížícím se koncem roku klesnou teploty pod nulu.
                  12:09
                  223 otužilců po pětašedesáté ve Vltavě
                    Už po pětašedesáté se na svatého Štěpána ponořili do Vltavy u Národního divadla v Praze otužilci. Na třech tratích změřilo síly rekordních počet, tedy přes 220 plavců - nejstaršímu bylo 84 let, nejmladšímu 10.
                    14:09
                    Silnice I. tříd v Česku jsou čím dál víc nebezpečné
                      Zatímco na jiných druzích cest se meziročně výrazně snižují počty obětí smrtelných havárií, na tzv. jedničkách je zabitých rekordní množství – aktuálně už přes 250.
                      16:28
                      Maďarsko: divadelní hry jen od Maďarů
                        Nové divadlo - jedna z předních scén v Budapešti, bude od února uvádět jen hry maďarských národů. Plánuje to nový ředitel György Dörner, který se netají svými nacionalistickými názory.
                        18:16
                        V Děčíně chátrá technická památka a nikdo neví, co s ní
                          Unikátní rychlovýtah jezdící štolou uvnitř skály začal fungovat před necelými třiceti lety. Cestující vyvážel na vyhlídku nad městem.
                          20:19
                          Další dva bezdomovci nepřežili chladné počasí
                            Letos od října do Vánoc tak v Praze zemřelo kvůli podchlazení nejmíň 7 bezdomovců. Pomoc má přinést nová nafukovací hala, kterou Praha dostala od sponzora.
                            21:53
                            Česká města se potýkají s ucpanou kanalizací
                              Dostalo se do ní množství tuků, které lidé po smažení kaprů většinou nalili přímo do odpadu. Je to i případ Českých Budějovic.
                              23:35
                              247 živých zvířat chtěl pašovat z Argentiny český občan
                                Na začátku prosince ho zatkla policie na letišti v Buenos Aires. Do Evropy se pokusil odletět se zavazadlem plným žab, ještěrek, hlemýžďů a hadů.
                                23:55
                                Co znamenají reformy na Kubě
                                  Kuba se v těchto dnech chystá propustit na 2 900 politických vězňů. Amnestie souvisí s chystanou návštěvou papeže Benedikta XVI. a má být projevem dobré vůle režimu Raúla Castra.
                                  26:11
                                  Deset let vězení dostal čínský disident Čchen Si
                                    Soud mu vysoký trest vyměřil za údajné podvracení státní moci.
                                    26:25
                                    Brazílie je šestou největší ekonomikou světa
                                      Z tohoto místa vytlačila Británii. Vedoucí pozici si drží Spojené státy. Uvádí to britské centrum pro ekonomiku a obchod.
                                      26:43
                                      Bouře nad Norskem a Švédskem
                                        Dvě stě tisíc lidí zůstalo bez elektřiny, když se v noci Švédskem a Norskem přehnala silná bouře. Vítr dosahoval rychlosti až 110 kilometrů za hodinu.
                                        27:01
                                        Trend: na Vánoce za sluncem
                                          Čím dál tím víc Čechů tráví Vánoce a silvestr v zahraničí. Módní je dovolená v Egyptě nebo třeba v Emirátech – obojí je téměř vyprodané dlouhé týdny dopředu.
                                          28:50
                                          V Číně roste tlak na ukončení politiky jednoho dítěte
                                            Tu komunistická země s víc než miliardou obyvatel zavedla v roce 1982. Bojovníci za lidská práva protestují proti pokutování rodin, které se rozhodnou mít víc potomků.
                                            30:39
                                            Před 70 lety, na konci roku 1941, seskočili na území protektorátu tři výsadky z Velké Británie - Anthropoid, Silver A a Silver B
                                              Před 70 lety, na konci roku 1941, seskočili na území protektorátu tři výsadky z Velké Británie - Anthropoid, Silver A a Silver B. Do dějin se zapsaly hlavně kvůli atentátu na Heydricha.
                                              33:29
                                              Hřebčín bude vystavovat vzácný kočár
                                                Národní hřebčín v Kladrubech nad Labem získal vzácný arcibiskupský kočár z poloviny 18. století. Bude ho vystavovat na jaře příštího roku.
                                                Přehrát celé video
                                                Stopáž36 minut
                                                Další díl
                                                27. prosince 2011

                                                Přehled dílů

                                                Stopáž50 minut

                                                18. května

                                                Headlines — Víc pravomocí pro praktiky a pediatry — Všeobecný lékař a předpis léků — Počty vybraných specialistů v Česku — Strůjce atentátu na premiéra Fica ve vazbě — Rozsah poranění Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády — Anonymní výhrůžky politikům — Volby do Evropského parlamentu — Biomasa místo uhlí — Zápas českého týmu na hokejovém MS — Vetování sporného zákona — Útoky Izraele v Pásmu Gazy — Případy vysoce infekčních spalniček — Návykové látky v dobách totality — Válka na Ukrajině — Festival Hrabalovo Kersko — Nové dílo Davida Černého — Aplikace na podporu pohybu dětí — Propady reálných výdělků — Vývoj průměrné mzdy v r. 2023 — Odměny pro zaměstnance — Transparentnost odměňování — Zadržení aktivisté — Napětí v Nové Kaledonii — Setkávání novodobých válečných veteránů — Zájem řidičů o elektromobily — Závody powerboatů — Obvinění kvůli pokácení slavného javoru — Rusko a banky — Sbírka proti rakovině — Festival Mahler - Jihlava — Nové varhany pro kostel Svatého Ducha

                                                18. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž50 minut

                                                18. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                18. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                17. května

                                                Zdravotní stav slovenského premiéra — Headlines — Situace na Slovensku — Péče o zraněného premiéra Fica — Vyšetřování útoku na premiéra — Bezpečnostní opatření na Slovensku — Zemědělci odsouvají protest — Přesuny v rozpočtu — Požadavky ministrů na změny v rozpočtu — Hospodaření státu — Odročení soudu s podezřelým ze žhářství — Komplikace při stavbě dálnice D49 — Vývoj bojů na Ukrajině — Památník pro skauty — Festival Open House — Soudní řízení v Haagu — Situace v Gaze — Modernizace přečerpávací elektrárny Štěchovice — Hlubší vrty kvůli nedostatku vody — Předpověď počasí na další dny — Papírových účtenek ubývá — Počet účtenek — K čemu jsou účtenky — Putin na návštěvě Číny — Silná bouře v Houstonu — Nedostatek pěstounů — Inflace v EU — Úklid na sjezdovkách ve Špindlerově Mlýně — Zámek Štiřín na prodej — Experiment s regulací marihuany v Nizozemsku — Zkoumání obrazu Mony Lisy — Rozšíření dálnice mezi Prahou a Berounem — Mapování podzemních krytů v Třeboni — Muzejní noc — Soutěž terénních pracovníků

                                                17. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                17. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                17. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                16. května

                                                Fico je dál ve vážném stavu — Lékaři premiéra operovali pět hodin — Kdo zastoupí slovenského předsedu vlády — Vyšetřování střelby a obvinění podezřelého — Otázky kolem postupu ochranné služby premiéra — Vyšetřování na místě útoku — Zdravotní péče o premiéra Fica — Postupy ochranné služby — Odboráři zrušili demonstraci — Jmenování ministra pro vědu, výzkum a inovace — Profil nového ministra Marka Ženíška — Priority nového ministra pro vědu — Vyšetřování okolností výbuchů ve Vrběticích — Obvinění padělatele vstupenek na hookejové mistrovství — Soud s podezřelým ze žhářství v Českém Švýcarsku — Národní park dva roky po požáru — Ochrana před lesními požáry — Putin na návštěvě Číny — Německý poslanec Bystroň přišel o imunitu — Investice do české energetiky — Oprava Barrandovského mostu se protáhne — Situace v Nové Kaledonii — Boje na Ukrajině — Zaměstnanci Kovosvitu podávají výpovědi — Vyšetřování kvůli splašenému koni v Pardubicích — Nález středověkých denárů — Požár v Kladně — Pomoc ohroženým dětem — Předvolební debata k evropským volbám — Barokní koncert na hladině Vltavy

                                                16. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                16. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                16. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž55 minut

                                                15. května

                                                Atentát na slovenského premiéra — Roberta Fica postřelili v Handlové — Co se stalo na náměstí v Handlové — Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica — Zasedání slovenské vlády v Handlové — Kde je Handlová — Policejní vyšetřování na náměstí v Handlové — Podezřelého policie zadržela na místě — Reakce od slovenských politiků — Reakce na atentát na Roberta Fica — Útok odsoudili politici z ČR — Reakce na střelbu ze zahraničí — Ruská ofenziva severně od Charkova — Trh s hypotékami — Zemřel Vlastimil Harapes — Výsledky přijímacích zkoušek na SŠ — Úspěšnost uchazečů — Problémy s přijámacími zkouškami — Výsledky přijímacích zkoušek — Pátrání po uprchlém vězni ve Francii — Prodej poštovní budovy v Jindřišské ulici — Soud v kauze kupčení s byty v Brně — Protesty v Gruzii — Bronzový úspěch českých parahokejistů — Zadržování vody v krajině — Problémy astmatiků — Návrh na růst koncesionářských poplatků — Nábor vojáků do armády — Prahou prošlo Svatojánské procesí — Stav slovenského premiéra Roberta Fica

                                                15. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž55 minut

                                                15. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                15. 5. 2024 na ČT24
                                                Stopáž54 minut

                                                14. května

                                                Schválení migračního paktu — Zapojení třetích zemí do řešení migrace — Detaily nové dohody — Spolupráce států EU v řešení migrace — Jmenování ministra pro vědu a výzkum — Úsporné spotřebiče — Ministr zahraničí USA na Ukrajině — Boje na Ukrajině — Pokus o odvolání dvou slovenských ministryň — Debaty o zavedení bankovní daně — Jednání o kolektivní smlouvě v huti Liberty — Zisky ČEZ v prvním čtvrtletí — Poslední rozloučení se Simonou Postlerovou — Protesty v Gruzii — Záměna pacientek v nemocnici na Bulovce — Vyhodnocení přijímacích zkoušek na SŠ — Odstřel mostu v Baltimoru — Pravidla paliativní péče — Letecké cvičení Lion Effort — Program cvičení Lion Effort — Místním vadí hluk z armádního letiště — Požár chlévu pro telata — Nový tunel v Českých Budějovicích — Samosběr jahod — USA a cla na čínská elektroauta — Předsedkyně sněmovny v Pobaltí — Útok na policisty na severu Francie — Průzkum podzemních vod v Karlových Varech — Příprava stavby tramvajové trati přes Václavské náměstí — Nová lůžka pro dětskou psychiatrickou péči — Pokuta pro Björna Höckeho — Přibývá zločinů z nenávisti — Nové soví voliéry v Borových lesech — Návrh na zvýšení koncesionářských poplatků — Začíná filmový festival v Cannes

                                                14. 5. 2024 na ČT1
                                                Stopáž54 minut

                                                14. května

                                                Znakový jazyk a skryté titulky

                                                14. 5. 2024 na ČT24

                                                Události na sociálních sítích

                                                Napište nám