17 minut

19. června 2005

Část: Ležáky: pocta obětem nacismu

Obsah dílu

Headlines — ODS: referendum nepodpoříme — Podnikatel Krejčíř je stále na svobodě — Moldava: místostarosta byl souzený — Únik chemikálie: rozsáhlé následky — Irák: krvavá neděle — USA: pochybnosti o válce v Iráku — Co ukážou poslední volby v Libanonu? — Lidovci: pokus o omezení výhod — V Mostecké uhelné se sesunula zemina — Ležáky: pocta obětem nacismu — Boj o propuštění barmské disidentky — Polsko: muzeum komunismu

Části dílu

00:06
Headlines
    Přehled zpráv
    00:33
    ODS: referendum nepodpoříme
      Občanská demokratická strana nepodpoří zákon o referendu, umožňující hlasování o evropské ústavě.
      02:04
      Podnikatel Krejčíř je stále na svobodě
        V bytě uprchlého podnikatele Radovana Krejčíře policie našla bankovky v hodnotě několika miliard korun.
        02:56
        Moldava: místostarosta byl souzený
          Krajský výbor sociální demokracie v Ústeckém kraji vyzval Jaroslava Poka, aby odstoupil z funkce místostarosty obce Moldava.
          04:41
          Únik chemikálie: rozsáhlé následky
            Ekologická havárie, při které vyteklo z prasklé nádrže úpravny vody v Aši do potoka 15 tisíc litrů síranu železitého má na životní prostředí horší dopad, než v pátek připustili vodohospodáři.
            06:43
            Irák: krvavá neděle
              Nejméně 23 mrtvých a na 3 desítky zraněných si vyžádal sebevražedný útok v centru Bagdádu.
              08:05
              USA: pochybnosti o válce v Iráku
                Američany stále víc znepokojuje válka v Iráku. Podpora Bushovy politiky v této oblasti klesla na dosud nejnižší čísla. Části veřejnosti se irácké tažení zdá příliš dlouhé a počet obětí neúměrně vysoký.
                10:01
                Co ukážou poslední volby v Libanonu?
                  V Libanonu skončila poslední, čtvrtá, etapa parlamentních voleb. O obsazení zbývajících 28 křesel ve 128-členném parlamentu rozhodovali voliči na severu země.
                  10:53
                  Lidovci: pokus o omezení výhod
                    Už příští týden se možná poslanci zbaví části svých výhod. Čeká je závěrečné hlasování o snížení diet, zrušení bezplatných letů a některých zdvojených cestovních náhrad.
                    12:31
                    V Mostecké uhelné se sesunula zemina
                      V lomu ČSA Mostecké uhelné společnosti pod zámkem Jezeří na Mostecku se dnes sesuly zhruba tři miliony metrů krychlových zeminy.
                      12:48
                      Ležáky: pocta obětem nacismu
                        24. června tomu bude 63 let, kdy nacisté vyhladili osadu Ležáky na Chrudimsku.
                        14:28
                        Boj o propuštění barmské disidentky
                          Barmská disidentka Su Ťij, nositelka Nobelovy ceny za mír, oslavila šedesáté narozeniny v domácím vězení. Vojenská vláda ji tímto způsobem odřízla od světa už před téměř deseti lety.
                          14:54
                          Polsko: muzeum komunismu
                            V Polsku vzniká muzeum komunismu. Zakladatelé si pro ně zvolili symbolické místo, palác kultury, který je varšavským pomníkem stalinismu.
                            Přehrát celé video
                            Stopáž24 minut
                            Další díl
                            20. června 2005

                            Přehled dílů

                            Stopáž55 minut

                            14. června

                            14. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž55 minut

                            14. června

                            Znakový jazyk a skryté titulky

                            14. 6. 2024 na ČT24
                            Stopáž55 minut

                            13. června

                            Headlines — Jednání o růstu platů — Platy ve zdravotnictví a justici — Požadavky na růst platů — Požadavky justice na růst platů — Tarifní platy pracovníků v justici — Summit G7 — Mobilizace branců na Ukrajině — Hizballáh zaútočil na Izrael — Problémy Liberty Ostrava — Náhrada mezd pro pracovníky Liberty Ostrava — Velký firmy v Moravskoslezském kraji — Dočasná ochrana uprchlíků — Druhý den návštěvy slovenské prezidentky — Objem poskytnutých hypoték — Nová střelnice u tábora — Kniha roku — Nové americké sankce proti Rusku — Předpověď počasí na další dny — Armádní výcvik pro středoškoláky — Drogový gang z Ostravy — Odstranění petičního stánku u Úřadu vlády — Snadnější rozvody manželství — Počet rozvodů — Dopady rozvodu na děti — Ústavní stížnost na změny v důchodech — Pokuta za chybně vydanou jízdenku — Demonstrace v Argentině — Cesta ministra Bartoše do USA — Odměna pro Elona Muska — Transformace regionu Trojmezí — Dodávka vrtulníku pro amádu — Obvinění kvůli požáru Alzheimer centra — Zpráva o stavu světových oceánů — Příspěvky pro ukrajinské uprchlíky s handicapem — Ocenění mladých vědců — Obnova pyramid kutnohorské kostnici

                            13. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž55 minut

                            13. června

                            Znakový jazyk a skryté titulky

                            13. 6. 2024 na ČT24
                            Stopáž55 minut

                            12. června

                            Modernizace tankové brigády — Nákup tanků Leopard — Modernizace armády — Plán strategických projektů — Slovenská prezidentka v Praze — Rozhovor se Zuzanou Čaputovou — Konference Česko na křižovatce — Zvyšování konkurenceschopnosti — Jednání o zavedení cel na čínská elektroauta — Soud v Hunterem Bidenem — Šéf NATO jednal s Viktorem Orbánem — Natáčení seriálu Děcko — Jednání o zavedení korespondenční volby — Rychlost na českých železnicích — Ústavní soud o kauze Dominika Feriho — Zákon o dostupném bydlení — Zabezpečení českých železnic — Tratě chráněné systémem ETCS — Příprava záchranářů na mimořádné události — Zabezpečení vlakových vagónů — Zájem o studium medicíny v Plzni — Liberty Ostrava žádá soud o povolení reorganizace — Boje na Ukrajině — ÚS od odškodnění pro pozůstalé obětí nehody — Předvolební kampaň ve Francii — Jednání o příměří v Gaze — Nehoda kamionu na D7 — Trest za schvalování terorismu — Aktivisté před Úřadem vlády — Rekonstrukce přehrady v Nechranicích — Šíření komára tygrovaného v Evropě — Požáry v Brazílii — Práce robotů v podzemí — Začal festival Rock for People

                            12. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž55 minut

                            12. června

                            Znakový jazyk a skryté titulky

                            12. 6. 2024 na ČT24
                            Stopáž55 minut

                            11. června

                            Inflace za květen — Vliv cen na poptávku a spotřebu — Vývoj spotřebitelských cen — Ceny zboží a služeb — Hledání nového generálního tajemníka NATO — Konference o Ukrajině v Berlíně — Soud s bývalým důstojníkem Pohraniční střáže — Následky bleskových povodní — Bleskové povodně ve Valašských Kloboukách — Rada bezpečnosti o situaci v Gaze — Mezinárodní konference pro Gazu — Film Vzor líčí šikanu i vztek mladých — Změny ve sněmovně — Odstranění havarovaného vlaku v Pardubicích — Houba pojmenovaná po českém vědci — Policisté na Děčínsku — Blesková povodeň ve Valašských Kloboukách — Nasycení půdy vodou — Srážky v květnu — Průtok vody v řekách — Opatření proti suchu — Novela zákona o držení střelných zbraní — Zákon o změnách v RTVS na Slovensku — Porota uznala Huntera Bidena vinným — Přípravy opravy mostu v Ústí nad Labem — Hořící auto v Praze — Vlak poháněný energií z baterií — Připomínka vyhlazení francouzské vesnice nacisty — Zájem o školy v přírodě — Nemovitosti v Číně — Jednání o nové spalovně v Písku — Seriál o astronautce Sally Rideové

                            11. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž55 minut

                            11. června

                            Znakový jazyk a skryté titulky

                            11. 6. 2024 na ČT24
                            Stopáž54 minut

                            10. června

                            Volby do Evropského parlamentu — Volby do Evropského parlamentu — Výsledky voleb do EP — Vítězové voleb — Získané mandáty v EP — Výsledek hnutí ANO ve volbách — Výsledky Pirátů a SPD — Získané mandáty v EP — Dopad voleb na politiku ve Francii — Frakce v Evropském parlamentu — Nové trendy — Volby v okolních zemích — Noví zástupci ČR v Evropském parlamentu — Výsledky v regionech — Jednání o novém složení Evropské komise — Bezpečnostní rada státu — Sabotáže v evropských zemích — Nezvěstní občané Ukrajiny — Výbuch v Polsku — Vývoj nezaměstnanosti — Odklízení poškozeného vlaku v Pardubicích — Stávka zaměstnanců RTVS — Spory uvnitř izraelského válečného kabinetu — Stavba dálnice D4 — Trestání dětí — Demolice mostu v Semilech — Končí období výsadby letniček — Přípravy KVIFF — Frankenstein v Divadle Komedie

                            10. 6. 2024 na ČT1
                            Stopáž54 minut

                            10. června

                            Znakový jazyk a skryté titulky

                            10. 6. 2024 na ČT24

                            Události na sociálních sítích

                            Napište nám