28 minut

17. srpna 2014

Obsah dílu

Chorvatsko: Plitvická jezera — Švédsko: Zastavení ve Skandinávii — Francouzská Polynésie: Markézy

Části dílu

00:56
Plitvická jezera
    Teď vyrazíme na místo, které spojuje hned několik generací. Mnohým z nás se při reportáži vybaví vzpomínky na dětství, mladost, tahle místa znamenala a stále znamenají spojení romantiky a dobrodružství. Taky jste se vždy těšili na nové příběhy neohroženého indiánského náčelníka Vinnetoua? Pamatujete si, jak bojoval o poklad na Stříbrném jezeře? A víte, že se nachází nedaleko od nás? Část legendárního filmu se natáčela na Plitvických jezerech v Chorvatsku. A poklady – nejen ty filmové – budeme teď hledat spolu.
    09:05
    Zastavení ve Skandinávii
      Švédský sochař, česká manželka, divoká příroda Skandinávie a jeden suchý pařez. Takto by se dal ve zkratce opsat příběh naší následující reportáže. Objektiv ale nepřináší zkratky. Naopak, my hledáme to, co jiní nevidí. Podívejte se na následující reportáž, Malé zastavení na severu Evropy vám odhalí mnohem víc.
      17:47
      Markézy
        Souostroví Francouzské Polynésie jsou v něčem jednotná – odlehlá, ztracená ve vodách Jizního Pacifiku tisíce kilometrů od kontinentů. I mezi nimi ale najdete souostroví, které je považované za nejodlehlejší a nejopuštěnější. Markézy. Z Tahiti musíte letět tři a půl hodiny, abyste ho pod sebou viděli. Jednoduše zapadákov Francouzské Polynésie. Na stránky novin se ještě dnes dostávají díky dávné tradici kanibalismu. Že tam ale převažují spíš mírumilovnější stravovací návyky, uvidíte jedině s námi.
        25:58
        Soutěž
          Přehrát celé video
          Stopáž26 minut
          Další díl
          24. srpna 2014

          Objektiv na sociálních sítích

          Napište nám