27 minut
Terra musica

15. listopadu 2010

Část: Taneční most v Janáčkově divadle

Obsah dílu

Taneční most v Janáčkově divadle — Ondřej Štveráček Quartet — Salieri v Náměšti nad Oslavou

Části dílu

00:20
Taneční most v Janáčkově divadle
Taneční most v Janáčkově divadle
    Šestý ročník projektu Taneční most/Tanzbrücke představil na prknech Baletu Národního divadla Brno choreografie legendárních tanečních tvůrců Maria Schrödera, Uwe Scholze, Williama Forsytha. Naše reportáž proto nabídne nejen ukázky z děl německých tvůrců v podání sólistů baletu z Lipska a Berlína, ale také netradiční pojetí Stravinského baletu Petruška v interpretaci německých tanečníků a americké Danceworks Chicago Company.
    10:45
    Salieri v Náměšti nad Oslavou
    Salieri v Náměšti nad Oslavou
      Hudební projekt Salieri v Náměšti nad Oslavou proběhl na konci září u příležitosti 260 let od narození Antonia Salieriho (1750-1825), jako připomínka vztahů tohoto skladatele s hrabětem Jindřichem Vilémem Haugwitzem. Během večerního koncertu zazněla kromě jiných Salieriho děl i skladba, která má přímý vztah k náměšťskému zámku. Gratulační kantáta byla totiž autorem přímo věnována majiteli panství. Díla byla provedena v interpretaci předních českých souborů - Ensemble Opera Diversa a The Czech Ensemble Baroque Orchestra & Choir.
      17:35
      Ondřej Štveráček Quartet
      Ondřej Štveráček Quartet
        Již celou dekádu působí na domácí jazzové scéně mladý saxofonista Ondřej Štveráček, prvotřídní sideman a také zásadní spojka mezi tuzemskými a slovenskými hudebníky. Nedávno natočil debutové CD What's Outside se svým kvartetem. Na nové desce účinkují Štveráčkovi pravidelní spoluhráči: mladý pianista Ondrej Krajňák, kontrabasista Tomáš Baroš řečený Kaštan a bubeník Marián Ševčík. Moravský křest nové nahrávky nám poskytl možnost odhalit Štveráčkovy inspirační zdroje.
        Přehrát celé video
        Terra musica - 22. listopadu 2010
        Stopáž27 minut
        Další díl
        22. listopadu 2010

        Terra musica na sociálních sítích

        Napište nám