Ryby a mořské plody

Candát na páře s bylinkovým přelivem

4 filety z candáta
2 svazky rukoly
2 rajčata
2 lžíce krájené šalotky
sůl
bílý mletý pepř
lžíce olivového oleje

Filety omyjeme, osušíme a do povrchu vetřeme sůl s pepřem. Pak je opláchneme a necháme okapat. Rajčata spaříme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semen a nakrájíme na kostičky. Pařák vyložíme rukolou, doplníme rajčaty, šalotkou, nahoru položíme rybu a pokapeme ji olejem. Do horního patra parního hrnce položíme na plátky nakrájené brambory a vaříme tak dlouho, až je ryba měkká.

Bylinkový přeliv

2 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce cottage sýru natural
směs sekaných bylinek – kopr, petrželka, bazalka
špetka soli, pepře

Mezitím smícháme jogurt se sýrem, přidáme nadrobno nasekaný kopr, petrželku a bazalku, osolíme, opepříme a přeliv je hotov.

Rybu podáváme s bramborem, přelivu si každý nabere podle libosti.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl