Ryby a mořské plody
Řízky z mlíčí

400 g kapřího mlíčí
2 lžíce bílého vína
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
1 lžíce rozpuštěného másla
olej nebo tuk na smažení
sůl
citrón
Operte mlíčí a chvíli ho povařte v osolené vodě s vínem. Pak mlíčí sceďte a nechte prochladnout. No a teď klasika. Umíte řízky? Postup bude stejný. Mlíčí obalte v mouce, v rozšlehaných vejcích, strouhance a usmažte je v horkém tuku. Tahle rybí pochoutka docela pije, takže olej nechte po vytažení z pánvičky okapat na papírových ubrouscích. Pak mlíčí lehce potřete rozpuštěným máslem, obložte plátky citrónu a můžete servírovat. Ideálně s vařenými brambůrky nebo pečivem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů