Hanácké vdolky
500 g hladké mouky
100 g cukru
40 g droždí
3 žloutky
100 ml oleje
250 ml mléka
citrónová kůra
špetka soli
1 lžíce rumu
švestková povidlaTvarohová náplň:
300 g tvarohu
80 g cukru
3 žloutky
rozinky
citrónová kůraDrobenka:
100 g másla
100 g cukru
vanilkový cukr
100 g mouky polohrubé
troška obilných klíčků
Z mouky, mléka, droždí, cukru, žloutků, oleje, citrónové kůry a špetky soli připravte polotuhé těsto, které nechte vykynout. Vykynuté těsto pak rozdělte na 4 díly, ty rozválejte na menší placky. Do každé zabalte čtvrtinu náplně a vyválejte z těsta kulatý koláč asi 25 cm v průměru. Potřete jej povidly (nebo i jinou náplní)a posypte drobenkou. Pečte při střední teplotě, aby se koláče nespálily a dobře propekly. Okraje potřete rozšlehaným vajíčkem nebo máslem. Nádivku můžete potřít také rozšlehaným máslem a rumem.
Ohodnoťte tento recept: