Bramborové preclíky
250 g brambor uvařených na loupačku
350 g polohrubé mouky
100 g změklého másla
1 vejce na těsto a další na potření preclíků
nasekané čerstvé bylinky: dobromysl, divoká pažitka, šalvěj, rozmarýn
sůl
semínka na posypání
máslo na vymazání plechu
Oloupané brambory nastrouháme do mouky, přidáme vajíčko a změklé máslo, bylinky a sůl. Vypracujeme vláčné těsto, pokud je třeba, přidáme část dalšího vajíčka anebo trochu vody. Těsto rozdělíme přibližně na 16 stejných kousků. Z každého kousku vyválíme hada a vytvoříme preclík. Preclíky klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme semínky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 220 stupňů asi 15 minut.
Ohodnoťte tento recept:
105 hlasů