Moderní hobby magazín Filipa Čapky. Užitečné informace o zahradách, bydlení a stavebních úpravách všeho druhu. Nejnovější trendy pro vaši inspiraci

Obsah dílu

Přehrát vše

Dnes se budeme věnovat koním, vypravíme se za neobyčejnou houbou, ukážeme, jak bezpečně využít sálavé teplo, představíme rostliny podobné ženšenu, poradíme, jak na zahradě vyřešit místa, která ji zrovna nereprezentují nejlépe, zavedeme vás tam, kde se jahody sklízejí i na podzim, a přidáme originální recepty.


Máme rádi zvířata

Vybíráme koně

Kůň je nádherné, vznešené zvíře, které stojí po boku člověka odnepaměti, ať už jako společník, dopravní prostředek, nebo pomocník v práci. Pořídit si koně je radost, ale i zodpovědnost. Vypravili jsme se za odborníky a zjistili, co rozhoduje při výběru.


Dům, byt, chata, chalupa

Topné panely

Už od první chvíle, kdy lidé rozdělali oheň a obklopili ho kameny, se využívá sálavé teplo. Touto prastarou technologií v moderním provedení můžete topit i vy.


Rady do zahrady Dany Makrlíkové

Jak upravit nevzhledný kout zahrady

Možná máte na zahradě kout, který se vám nelíbí, a chtěli byste ho nějak zakrýt. Dana Marklíková poradí, jak na to.


Chraňte své zdraví

Reishi

Dobrá houbová smaženice u nás patří k podzimu. V lese ale můžeme občas najít i vzácnější houby. Vždycky však sbírejte jen ty, u kterých jste si stoprocentně jistí, že je znáte a že jsou jedlé.


Máme rádi zvířata

Stáj nebo volný výběh?

Kůň vždycky žil ve volné divoké přírodě, jeho tělo i instinkty jsou tak nastaveny. Je to jeho přirozenost. Umí regulovat svou tělesnou teplotu, jeho tělo ví, kdy bude zima a kdy léto. V žádném případě nemůže být sám, je to stádové zvíře.


Chraňte své zdraví

Ženšen a jeho druhy

Ženšen je známý hlavně z východní medicíny, ale jeho pěstování je u nás obtížné. Existují však rostliny, které se mu v mnohém podobají a dají se i u nás pěstovat.


Uvařte si podle nás

Recepty v jednom hrnci

Dnes pro vás máme připraveny dva poněkud pozapomenuté recepty na velmi chutná jídla, která připravíte rychle a nebudete k tomu potřebovat ani kupu nádobí. Budou to puding v páře a plněné kotlety.


Vše pro zahradu

Podzimní sběr jahod

Na čerstvě utržených jahodách si můžeme normálně pochutnávat na jaře. Ale existují i místa, kde se jahody sklízejí právě teď na podzim.


Máme rádi zvířata

Než sedneme do sedla

Na závěr si řekneme, co je třeba vědět, než se poprvé posadíme do sedla koně.


Stopáž51 minut
Rok výroby 2020
 P ST HD