Pikantní vepřové placičky s fazolovým salátem

Vepřové placičky

200 g vepřového mletého masa
2 žloutky
5 lžic strouhanky
2,5 dcl mléka
3 lžičky mleté sladké papriky
špetka chilli koření
sůl
olej

Strouhanku zalijeme mlékem a necháme nasáknout. V míse smícháme mleté maso se žloutky, přidáme strouhanku namočenou v mléce, osolíme, opepříme, ochutíme mletou paprikou a chilli a směs necháme na 15 minut odpočinout v chladu. Masovou směs rozdělíme na malé kousky a utvoříme z nich placičky, které pečeme ze všech stran dozlatova a podáváme s fazolovým salátem.

Fazolový salát

500 g červených fazolí (vařených nebo sterilizovaných)
2 jarní cibulky
50 gramů rajského protlaku
1/2 dcl drůbežího vývaru
1 chilli červená paprička
200 g kukuřice
červená šalotka
cukr
ocet
pepř mletý
sůl

Uvařené fazole nasypeme do mísy, přelijeme vývarem ochuceným cukrem, octem, mletou paprikou, pepřem a solí, a promícháme. Přidáme drobně nakrájenou cibulku, protlak a chilli papričku. Opět promícháme a necháme odležet 2 hodiny v chladu. Poté podáváme upečené placičky s předem připraveným salátem a například pizza chlebem.

Další recepty Celý díl