Těstoviny

Mrkvové tagliatelle

4 porce

mrkev
hrst bylinek: máta, koriandr, pažitka (poměr 1:1:1)

0,5 hrnku mandlového másla

1 lžíce datlové pasty (rozmixované datle s trochou vody)

1 lžíce citronu

2 česneky

1 lžíce kari

zázvor (cca 0,5 cm)

chilli paprička

1/4 hrnku kokosové šlehačky

1/4 hrnku vody

Omáčka

Z mrkve škrabkou připravíme tagliatelle, nasekáme všechny bylinky. Necháme odstát. Připravíme si omáčku tak, že připravené ingredience spojíme v mixéru a poté se nechá chladit v lednici cca půl hodiny. Omáčku vyndáme, spojíme s bylinkami a poté s mrkví a necháme odstát ještě 5 min, aby se chutě spojily.

Další recepty Celý díl