Tvarohové knedlíky s jahodami

Úvod » Recepty

7. 3. 2009

Fotografie

Suroviny

na tvarohové knedlíky:

  • čerstvé jahody
  • 0,84 kg polohrubé mouky
  • 0,34 kg dětské krupice
  • 1 kg měkkého tvarohu
  • 0,20 kg cukru moučky
  • 2 vanilkové cukry
  • 6 žloutků
  • 0,24 kg másla
  • špetka soli
  • 1 citrón

na ozdobu:

  • tvrdý tvaroh
  • cukr moučka
  • máslo
  • lesní ovoce
  • skořicový cukr
  • máta

Postup

Z polohrubé mouky, krupice, tvarohu, cukru, žloutků, soli, citronové kůry a másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi půl hodiny odležet. Poté těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru, ze kterého formičkou nebo po vzoru našich babiček hrnečkem vykrajujeme kolečka a do těch balíme očištěné jahody. Knedlíky vaříme v lehce osolené vroucí vodě 7 až 10 minut. Servírujeme je se strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozehřátým máslem. Chceme-li ovšem zazářit jako Vladimír, dozdobíme talíř čerstvým lesním ovocem, skořicovým cukrem a snítkou máty.